Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τον Νοέμβριο στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Σώρρας για απάτη κατά του Δημοσίου

Τον Νοέμβριο στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Σώρρας για απάτη κατά του Δημοσίου

Ο εθνικός "σωτήρας" Άρτέμης Σώρρας είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018 και σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», στο σκαμνί μαζί του θα καθίσουν ακόμα 22 άτομα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων αναμένεται να καθίσει στις 6 Νοεμβρίου ο Αρτέμης Σώρρας προκειμένου να δικαστεί για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από το 2012 ως το 2016 παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμης Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία αναφέροντας ως πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής.

Έπαιρναν πέντε ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην Ελλήνων Συνέλευσις, πέντε ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από πέντε έως 200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών.

Η ζημιά στο Δημόσιο εκτιμάται πως υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, ενώ αυτές στο ΙΚΑ ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.