Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη 4 απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη 4 απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι τιμούν την εργατική πρωτομαγιά και συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και από εκατοντάδες εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα. Όλες οι συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 10:30.

Μέλη της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συγκεντρωθεί στο μνημείο του Εργάτη έναντι του ΕΚΘ.

Στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας βρίσκονται μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στο ίδιο σημείο διαδηλώνουν μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, φοιτητές, μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Στο μνημείο της Καμάρας έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μέλη σωματείων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέλη της Πρωτοβουλίας Μουσικών – Καλλιτεχνών, Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ομιλίες. Θα ακολουθήσει μία μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης στην οποία θα πάρουν μέρος όλες οι παραπάνω ομάδες διαδηλωτών, χωρισμένες σε διάφορα μπλοκ. Οι διαδηλωτές αναμένεται να διέλθουν από το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης.

Λόγω των πορειών βρίσκονται επί ποδός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η Τροχαία θα εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με την διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία των εργαζομένων.