Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνήγορος ιερέα: Δεν είναι ψυχικά υγιής και υπάρχουν στοιχεία

Συνήγορος ιερέα: Δεν είναι ψυχικά υγιής και υπάρχουν στοιχεία

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, ο οποίος έριξε καυστικό υγρό στους μητροπολίτες προκαλώντας τον πανικό μέσα στη Μονή Πετράκη, μίλησε στον ΑΝΤ1.

 

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι "ζητάμε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέως μου και στους μητροπολίτες, οι οποίοι επλήγησαν από την πράξη του και στον αστυνομικό που είναι τραυματίας, και στους συνηγόρους υπεράσπισης του"

 

 

"Θα σας τονίσω το εξής όμως, η πράξη του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, διότι δεν είναι ένας απλός ποινικός. Υπάρχει παρελθόν" πρόσθεσε.

 

"Καταδικάζω την πράξη απερίφραστα. Δεν θα τον αναλάμβανα, αν δεν γνώριζα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι ψυχικά υγιής και υπάρχουν στοιχεία. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο. Είχε το ακαταλόγιστο, δεν είχε σώας τας φρένας. Πριν 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ο πελάτης μου" υπογράμμισε.

 

"Δεν θέλω να καταλογίσω καμία ευθύνη ούτε στη μονή Πετράκη, ούτε στους μητροπολίτες, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο. Όμως, όταν ξέρουν το παρελθόν του συγκεκριμένου ιερέα, όταν πριν από 1,5 μήνα πήγε να αυτοκτονήσει, όταν έχει γράψει στο facebook μηνύματα ότι θα προβεί σε πράξεις, θα έπρεπε να τον είχαν υπό την προσοχή τους" ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος.