Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ξυλοδαρμός

Συνελήφθησαν οι δράστες της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη του Μετρό

Στην Ασφάλεια, οδηγήθηκαν δύο ανήλικοι με την κατηγορία του άγριου ξυλοδαρμού σταθμάρχη του Μετρό, στον σταθμό της Ομόνοιας  Πρόκειται για δύο αδέλφια, 15 και 17 ετών

 

Αυτήν την ώρα σχηματίζεται δικογραφία, εις βάρος τους καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί ότι είναι οι δράστες της επίθεσης. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Καθώς φαίνεται, στη σύλληψή τους, βοήθησε και το υλικό από τις κάμερες γύρω από την περιοχή.

Για το θέμα ήδη είχε παρέμβει ο εισαγγελέας ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε  χαρακτηρίσει τους δύο δράστες «κτήνη».

Ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση δύο  νεαρών όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα.

Οι νεαροί αρχικά του επιτέθηκαν φραστικά  και όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές.

«Θυμάμαι ότι φώναζα «φτάνει»  περιέγραψε την σκηνή το ίδιο το θύμα» και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια Έβριζαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχα να προστατευτώ όσο μπορούσα και να δω που θα τελειώσει. Όπως ήμουν πεσμένος μου χτυπάγανε το κεφάλι από τη δεξιά πλευρά, το σαγόνι, τη μύτη και μου έριξαν κλωτσιά στην πλάτη».

Ο 53χρονος εργαζόμενος υπέστη κατάγματα όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού. «Μου έκαναν εξετάσεις: δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους και μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται και η προσαγωγή ενός ακόμη ατόμου ο οποίος δεν είχε συμμετοχή στον ξυλοδαρμό, τους βοήθησε όμως να διαφύγουν.