Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συλλαλητήρια στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Συλλαλητήρια στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν εχθές στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων», οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει σήμερα και πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει "εγκληματικό" και "επικίνδυνο"» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, καλώντας σε νέο συλλαλητήριο αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Δεν θα αποτελέσει νέο πεδίο ασκήσεων ανυπακοής, λέει ο Χρυσοχοΐδης

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στον τομέα του Δημοσίου. Οι συγκεντρωμένοι, που κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», κατήγγειλαν το «νομοσχέδιο-έκτρωμα» - όπως το χαρακτηρίζουν - απαιτώντας την απόσυρσή του, καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρεί να βάλει στον "γύψο" τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού». Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση του ΚΙΝΑΛ που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σήμερα το μαζικό «όχι» στο νομοσχέδιο που βάζει «γύψο» στις διαδηλώσεις

Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 7.00 το απόγευμα το συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος,που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ συμμετέχουν και οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες – Κάλεσμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην περάσει το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες και όλους στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 19:00, στη συγκέντρωση ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»  που ψηφίζεται σήμερα.

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 8 το βράδυ της Πέμπτης καλεί το ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μαζική ήταν η διαδήλωση της Τρίτης ενάντια στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη, όπου χιλιάδες κόσμου πορεύτηκαν προς τη Βουλή, με κύριο σύνθημα «το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας – Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων!».

Το πρωί της Τετάρτης 8/7 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία από την ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια μέρα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στον τομέα του Δημοσίου.