Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκορδίλης για τα 6 Ρίχτερ: Γνωστή σεισμικά η περιοχή της Ελασσόνας

Σκορδίλης για τα 6 Ρίχτερ: Γνωστή σεισμικά η περιοχή της Ελασσόνας

Για περιοχή που μπορεί να δώσει σεισμούς τέτοιας έντασης, έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας, σχολιάζοντας την ισχυρή δόνηση των 6 ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα.

Όπως επιβεβαίωσε στο GRTimes ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης, ο σεισμός που έγινε στις 12.16μμ, είχε μέγεθος 6 ρίχτερ και το ακριβές του επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου.

Σημείωσε δε, πως η περιοχή αυτή γενικά δίνει σεισμούς, ανάλογων μεγεθών, με τον μεγαλύτερο «πρόσφατο» το 1781, που είχε υπολογιστεί στα 6,2 ρίχτερ. Ανέφερε πως ακόμη καταγράφονται μετασεισμοί, όπως αναμένεται να γίνει και για αρκετά 24ωρα ακόμη.

«Το ρήγμα της περιοχής έχει δώσει σεισμούς στο παρελθόν. Ο πιο πρόσφατος είναι στον 18ο αιώνα. Ήταν το 1781, με μέγεθος 6,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός που έγινε σήμερα είναι περίπου στο όριο των σεισμών που δίνει η περιοχή», ανέφερε επίσης ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό», σημείωσε ο κ. Σκορδίλης και σημείωσε πως «υπήρξαν και αρκετοί μετασεισμοί με αρκετά μεγάλα μεγέθη, γεγονός που είναι λογικό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ, ο μεγαλύτερος -μέχρι στιγμής- μετασεισμός έγινε στις 12.34 και το μέγεθός του ήταν 4,8 Ρίχτερ.