Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σχολεία: Διακόπτεται η παραγωγή μασκών για τους μαθητές - Με απόφαση της ΚΕΔΕ

Σταματά η παραγωγή μασκών για τα σχολεία μετά το φιάσκο με το μέγεθος

Με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διακόπτεται άμεσα η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία, μετά το φαινόμενο με τις τεράστιες μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».

Για ποιον λόγο έγιναν μάσκες – γίγας

Η «ασάφεια» στη… διατύπωση σχετικά με τις διαστάσεις των υφασμάτινων μασκών, καθώς οι οδηγίες αφορούσαν στις διαστάσεις του υφάσματος πριν τη συρραφή του, ήταν ο λόγος του φιάσκου με τις «XXL» μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η σχολική πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου «σημαδεύτηκε» από το πρωτοφανές φιάσκο, με τις μάσκες που μοιράστηκαν στα παιδιά να θυμίζουν… μπούργκες λόγω του τεράστιου μεγέθους τους. 

Χαρακτηριστικά tweets με τις μάσκες γίγας:

 

Διαβάστε επίσης: Τι είπε η Κεραμέως για τις "XXL" μάσκες και ποια η επίσημη θέση της ΓΓ Δημόσιας Υγείας

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση.