Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ: Πέντε προσαγωγές - Στο σημείο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΘ: Οι μαζικές αντιδράσεις έδιωξαν την αστυνομία από την Πρυτανεία

Μετά την παρουσία δικηγόρων, δημοσιογράφων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν για την ώρα αποχωρήσει

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκε για περίπου δύο ώρες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Επιστολή έκκληση καθηγητών για να μη γίνει αστυνομική επιχείρηση

«Είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του»

Έκκληση κάνουν καθηγητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ για να μη γίνει επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας.

«Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του» σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δικηγόροι, δημοσιογράφοι και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν - τουλάχιστον για την ώρα - λίγο μετά τις 22.30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. και αύρες έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων που προσέγγιζαν το χώρο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εντός της Πρυτανείας αλλά και άλλων σχολών του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Αντικείμενο της σύσκεψης φέρεται να ήταν η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η τήρηση των μέτρων προστασία από την πανδημία.

Σπίρτζης: Επιχείρηση τρόμου και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει …. οι αύρες που άρον άρον μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, με το σώμα των πραιτοριανών Μητσοτάκη, Χρυσοχοΐδη επιχειρούν στο ΑΠΘ, για να αντιμετωπίσουν την κατάληψη φοιτητών ενάντια στον νόμο Χρυσοχοΐδη - Κεραμέως» αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά τη Νέα Σμύρνη, στο ΑΠΘ και πάλι η στοχοποίηση της νεολαίας της χώρας μας.

Τα σώματα πραιτοριανών των κ.κ. Μητσοτάκη Χρυσοχοΐδη έχουν αποκλείσει όλες  τις σχολές της Θεσσαλονίκης ακόμη και όσες είναι έξω από το campus του Πανεπιστημίου.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μία σύσκεψη, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο.

Πριν λίγη ώρα το μυστήριο λύθηκε. Αντιπερισπασμός με έφοδο στο ΑΠΘ και επιχείρηση τρόμου, καταστολής και επίδειξης δήθεν γενικευμένης ανομίας στη νεολαία μας.

Την ώρα που εκατοντάδες  συμπολίτες μας από την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν βρίσκουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αθήνα,

Την ώρα που είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα πέντε μήνες σε lockdown για το τρίτο κύμα, με αυξητικά αποτελέσματα,

Την ώρα που έβαλαν την οικονομία μας ξανά σε βαθιά ύφεση, με απίστευτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία,

Την ώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή,

Οι κ.κ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης βαρούν το δικό τους βιολί.

Μοιραίοι και ανίκανοι αντάμα να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τρομοκρατούν.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σχεδιάζει αντιπερισπασμούς και να επενδύει διαρκώς στην τεχνητή όξυνση και το κλίμα διχασμού, μήπως και κρύψει τα αδιέξοδά της στην πανδημία και την οικονομία.

Την καλούμε να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο της τρομοκράτησης της κοινωνίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της βίας» καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η κα. Νοτοπούλου σε δηλώσεις της είπε:

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο. Από χθες μετά τα απαράδεκτα, αποτροπιαστικά σκηνικά με τους ξυλοδαρμούς στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης μας να είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις της αστυνομίας. Έχουμε καλέσει να αποχωρήσουν, να λυθεί ειρηνικά η υπόθεση. Η βία δεν έχει κανένα χώρο στο πανεπιστήμιο της πόλης μας. Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να το ζητήσουμε και να το διεκδικήσουμε».