Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πυροσβεστική: 247 κλήσεις σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία τις τελευταίες ώρες λόγω «Μπάλλου»

Πυροσβεστική: 247 κλήσεις σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία τις τελευταίες ώρες λόγω «Μπάλλου»

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει την Ελλάδα. Μάλιστα, η Υπηρεσία τις τελευταίες ώρες δέχθηκε 247 κλήσεις.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση συνεπειών από έντονα καιρικά φαινόμενα από τις 7 το πρωί της Παρασκευής (15/10) μέχρι και τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε συνολικά 247 κλήσεις, ως κάτωθι:

Αναλυτικά:

Η περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, ως κάτωθι:
·159 για αντλήσεις υδάτων

· 55 για κοπές δέντρων

· 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.
Σημειώνεται ότι, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.