Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προσοχή: Απάτη με δήθεν εκπροσώπους του ΕΟΔΥ που ενημερώνουν για τον κορωνοϊό

Προσοχή: Απάτη με δήθεν εκπροσώπους του ΕΟΔΥ που ενημερώνουν για τον κορωνοϊό

Πυκνώνουν οι καταγγελίες για τους επιτήδειους που παριστάνουν είτε τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας είτε τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και χτυπάνε τα κουδούνια θέλοντας τάχα να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κορωνοϊό, δίνοντάς τους σχετικά φυλλάδια. Αντίστοιχο περιστατικό φαίνεται πως συνέβη και στο Κολωνάκι όπου καλοντυμένοι άνδρες και γυναίκες έκαναν την εμφάνισή τους με σκοπό να «ξαφρίσουν» τον κόσμο.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους και να καλούν αμέσως το 100 προκειμένου οι Αρχές να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

«Είμαστε από το υπουργείο Υγείας»

Θύμα εξαπάτησης, κινδύνευσε να πέσει μια γυναίκα στην περιοχή του Λυκαβηττού, της οποίας το κουδούνι χτύπησαν άγνωστοι, προφασιζόμενοι ότι «είναι από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό».

Η γυναίκα, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι άκουσε από το θυροτηλέφωνο μια γυναικεία φωνή να της λέει «από το υπουργείο Υγείας να σας ενημερώσουμε για τον κορωνοϊό. Της είπα φύγετε αμέσως, δεν ανοίγω σε κανέναν, θα πάρω την αστυνομία».

Η γυναίκα, συνέχισε λέγοντας ότι άφησε το θυροτηλέφωνο, πήγε στο παράθυρο και άκουσε να λέει κάποιος «φεύγα, φεύγα, έρχεται η Αστυνομία».