Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προειδοποίηση Γ. Παυλάκη: Σαν πυρκαγιά σε δάσος εξαπλώνεται το 4ο κύμα

Προειδοποίηση Γ. Παυλάκη: Σαν πυρκαγιά σε δάσος εξαπλώνεται το 4ο κύμα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΑΚΗ:

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΑΡΑ τη δραματική προειδοποίηση του γιατρού-ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη ότι έρχεται μαύρος Σεπτέμβρης, με την εφιαλτική πανδημία να εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά σε πευκοδάσος, η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαχειρίζεται το τεράστιο αυτό πρόβλημα με επικοινωνιακούς όρους.

Αντί να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και δημόσιους υπαλλήλους, διχάζει την κοινωνία βάζοντας διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μεταθέτοντας τον έλεγχο στους καταστηματάρχες.

Πρόκειται για μία ιδιότυπη μορφή διακυβέρνησης που στοχεύει αποκλειστικά στο να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες της για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται δραματικά στην Κρήτη και βεβαίως θα ακολουθήσουν όλες οι τουριστικές περιοχές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αντί να πάρει τολμηρές αποφάσεις παρεμβαίνει επικοινωνιακά με συνεντεύξεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι.

Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι σε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα πανδημίας θα πληρώσουν ακριβά και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι.

Η οικονομία θα καταρρεύσει και η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα δεινά.

Γι’ αυτό τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κυβέρνηση, η οποία όμως μεταθέτει τις αποφάσεις όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών, στο αόριστο μέλλον.

Η χαλαρή κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα και η απουσία κάθε ελέγχου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση.

Ως μοναδική απάντηση στην επέλαση του τέταρτου κύματος προβάλλουν τον διαχωρισμό των καταστημάτων σε μεικτά και αμιγώς για εμβολιασμένους.

 

Παυλάκης: Το 4ο κύμα έρχεται με ταχύτητα, η μετάλλαξη Δέλτα είναι σαν «πυρκαγιά σε πευκόδασος»

«Το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν πολλές δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα».

«Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος που έρχεται με μεγάλη βιαιότητα», επισήμανε ο ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ δήλωσε έκπληκτος για την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη «Δέλτα», λέγοντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει «από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα».

Ο κ. Παυλάκης προέβλεψε ότι αν τα δεδομένα είναι τέτοια το καλοκαίρι, το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν πολλές δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην Κρήτη, που όπως είπε «έχει διαγράψει την πορεία της» και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες».

Εξήγησε μάλιστα πως «δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό».

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ προέβλεψε ότι θα αυξηθούν και οι νεκροί και επισήμανε πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο και χαρακτήρισε «τελευταία» την ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν πριν ογκωθεί το κύμα.

Ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος» που «δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει». Αναφέρθηκε επίσης σε ειδικές κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα.

Επανέλαβε, τέλος, πως είναι φοβερό λάθος που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.