Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πιερία: Διώξεις σε βάρος 11 ατόμων για επεισόδια σε ναό 

Πιερία: Διώξεις σε βάρος 11 ατόμων για επεισόδια σε ναό 

Δικογραφία κατά 11 ατόμων, τα οποία μαζί ακόμη οκτώ άτομα φέρονται ότι σχεδίαζαν να εισέλθουν με τη βία σε εκκλησία της Πιερίας το βράδυ της Ανάστασης παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού και διαπράττοντας και άλλα αδικήματα.

Όπως ανακοινώθηκε, επτά άτομα συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα, μεταξύ των συνολικά δεκαεννέα ατόμων που παραβίασαν τη σχετική νομοθεσία.

Τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν στο προαύλιο ιερού ναού και είχαν κρύψει στον περιβάλλοντα χώρο έντεκα αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, κροτίδες και λοστό.

Η αστυνομία παρενέβη στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον ιερό ναό, οι θύρες του οποίου ήταν κλειστές. Οι παρευρισκόμενοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους εξύβρισαν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία συνέλαβε σε κοντινή απόσταση τους επτά και ταυτοποίησε άλλους τέσσερις.

Η δικογραφία εις βάρος τους αφορά κατά περίπτωση παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και άλλα αδικήματα.