Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης (φωτο&video)

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης (φωτο&video)

Τη βαριά καγκελόφρακτη πόρτα των φυλακών Τριπόλεως πέρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο ηθοποιός που κρίθηκε προφυλακιστέος χθες από εισαγγελέα και ανακριτή μετά την απολογία του, κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ και σήμερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούνται συνήθως κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Να σημειωθεί ότι εκεί βρίσκεται προφυλακισμένος και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, επίσης κατηγορούμενος για βιασμούς.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΟ Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΟ Πέτρος Φιλιππίδης στις φυλακές Τρίπολης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε το βίντεο που ο Πέτρος Φιλιππίδης περνάει την πόρτα των φυλακών Τριπόλεως

Δείτε τις φωτογραφίες από την μεταφορά του από τη ΓΑΔΑ στην Τρίπολη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδεςΟ Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδεςΟ Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδες

Η απόφαση για την προφυλάκιση Φιλιππίδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσήλθε χθες στο ανακριτικό γραφείο υπό άκρα μυστικότητα, όπως υπό άκρα μυστικότητα έχει διενεργηθεί όλη η ανακριτική διαδικασία από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, όταν είχε ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης χθες αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όμως οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Οι τρεις καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες

Η εμπλοκή του Πέτρου Φιλιππίδη με τη δικαιοσύνη ξεκίνησε στις αρχές του έτους, με το ελληνικό #metoo. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν υποβάλει έγγραφες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Όμως, οι καταγγελίες αυτές είχαν υποπέσει σε παραγραφή και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ποινικ, ενώ στο γραφείο του εισαγγελέα ήρθαν και άλλες καταγγελίες μέσω ΣΕΗ που αφορούσαν μη παραγεγραμμένα αδικήματα.

Εν συνεχεία τρεις γυναίκες κατέθεσαν στον εισαγγελέα και περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη.

Και οι τρεις ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική και είχαν απευθυνθεί στον πασίγνωστο πρωταγωνιστή αναζητώντας εργασία. Τα όσα υποστήριξαν και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδεςΟ Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδες