Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο

H ηθοποιός Μαρία Βούλγαρη Βέμπο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Την είδηση του θάνατου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος της Νικόλας Βέμπος. Η ηθοποιός ήταν σύζυγος του Ανδρέα Βέμπου, αδελφού της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δύο γιους. H κηδεία της όπως ενημερώνει ο γιος της έγινε την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Η ανάρτησή του για τον θάνατο της Μαρίας Βούλγαρη Βέμπο αναφέρει: «Αγαπητοί μου φίλοι. Με λύπη θα ήθελα να ανακοινώσω πως η μητέρα μου Μαρία Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. 

Στη μητέρα μου άρεσε να στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιστεύω πως θα της άρεσε πολύ αν αντί στεφάνων, προσφέρατε στην μνήμη της κάποια ενίσχυση στην προσπάθεια της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» που προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον χρειάζεται, όπως φυσικά μπορεί ο καθένας. Πληροφορίες θα βρείτε πιο κάτω. Έχω ήδη φροντίσει να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ενημερώσω σχετικά με την στήριξη εις μνήμην της ώστε να την μνημονεύσουν της στις δράσεις τους, όπως άλλωστε κάνουν ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αντίο μανούλα, σ’ αγαπώ, θα ζεις στις καρδιές μας. Αιωνία της η μνήμη».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Kαλο ταξίδι στην αγαπημένη μας συνάδελφο», ενώ ανέφερε και τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης για την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Ποια ήταν η Μαρία Βούλγαρη Βέμπο

Η Μαρία Βούλγαρη-Βέμπο γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Βέμπος, αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δύο γιους. Ήταν απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στην παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». 

Φιλμογραφία

  • Ο αλύγιστος (1968)
  • Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
  • Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
  • Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
  • Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
  • Σαρακατσάνισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
  • Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)