Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάτρα: Προσαγωγές μετά τη μηχανοκίνητη πορεία - Ανάμεσά τους και δημοτικός σύμβουλος

Πάτρα: Προσαγωγές μετά τη μηχανοκίνητη πορεία - Ανάμεσά τους και δημοτικός σύμβουλος

Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία της Πάτρας, μετά τη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσαν Πατρινοί στο κέντρο της πόλης, το πρωί της Τετάρτης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Dete, η πορεία έγινε με αυτοκίνητα και μηχανάκια, μετά τη Λειτουργία και παρά τις απαγορεύσεις για την προστασία της κοινότητας από τη διασπορά του κορωνοϊού, που βρίσκεται σε έξαρση.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων, αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει από  τη Veso Mare, σενάριο το οποίο εγκαταλείφθηκε καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αντιεξουσιαστές.

Οι πολίτες χωρίς μάσκες και με σημαίες στα χέρια, τα έβαλαν με τους αστυνομικούς

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν η πομπή έφτασε στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Οι πολίτες χωρίς μάσκες και με σημαίες στα χέρια, τα έβαλαν με τους αστυνομικούς, που δεν τους άφηναν να κάνουν παρέλαση, λόγω της φετινής απαγόρευσης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Σπιράλ» Χαράλαμπος Στανίτσας, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία, η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο κ. Στανίτσας.