Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο κόσμος χειροκροτεί τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που διαμαρτύρονται και ζητούν μονιμοποίηση (Video)

Ο κόσμος χειροκροτεί τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που διαμαρτύρονται και ζητούν μονιμοποίηση (Video)

Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε στάση εργασίας από 07:00-10:00 και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους νοσοκομεία, με αίτημα την μονιμοποίηση του του έκτακτου προσωπικού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρωθυπουργός, αρχές Απρίλη είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο "Σωτηρία" και είχε επαινέσει το προσωπικό. "Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες", είχε πει χαρακτηριστικά.

Αυτό σχολίασε δεικτικά ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως ο Μητσοτάκης πρέπει «να ολοκληρώσει επιτέλους τις προσλήψεις που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε πως η στάση της κυβέρνησης είναι άκρως υποκριτική, καθώς οι άνθρωποι αυτοί που χειροκροτήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, κατά κόρον από απλούς πολίτες, ζητούν τα αυτονόητα και δεν τους αρκούν οι έπαινοι.

Οι άνθρωποι που «έδωσαν τη μάχη» που άκουσαν τα πολλά μπράβο τα χειροκροτήματα και τα "δε θα σας ξεχάσουμε", βρίσκονται τώρα μετέωροι.

16.000 συμβασιούχοι στον αέρα

«16.000 συμβασιούχοι βρίσκονται στον αέρα.  Οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από πέντε χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αυτό το κράτος το αναγνωρίζει κι όμως αρνείται να τους μονιμοποιήσει. Χειροκροτήματα χορτάσαμε», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στο Open.

Η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων πραγματοποιούν συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου Σωτηρία ζητώντας την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Κορυφαία στιγμή της σημερινής διαμαρτυρίας ήταν όταν προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Μεσογείων ο κόσμος που περίμενε τους χειρορκότησε θερμά συμπαραστεκόμενος στον αγώνα τους.