Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία»: Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

«Λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία»: Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν σήμερα το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητές και φαντάρους στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

«Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία» φώναξαν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών στην πρωτεύουσα, που πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

«Αγώνας για ειρήνη και ελευθερία - Στοπ στα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίο» έγραφε το πανό των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ. «Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο των φονιάδων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ- Έξω οι βάσεις, οι στόλοι και τα αεροπλανοφόρα - Φιλία και αλληλεγγύη με τους γείτονες μας» το πανό του ΚΚΕ (μ-λ).

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν επίσης να αποσυρθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αναδιάρθρωση της Εθνοφυλακής και στη δράση ταγμάτων Εθνοφυλακής στις πόλεις, όπως και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού πύργου και συνέχισαν προς στο άγαλμα Βενιζέλου, επίσης υπό το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων. «“Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, όχι στον πόλεμο – ιμπεριαλισμό, έξω οι βάσεις – όχι στους εξοπλισμούς» έγραφε το κεντρικό πανό.