Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε ΜΕΘ και πέρασαν χειροπέδες σε υγειονομικό

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε ΜΕΘ και πέρασαν χειροπέδες σε υγειονομικό

Οκτώ αστυνομικοί εισήλθαν χθες Τρίτη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου και προσήγαγαν μια εργαζόμενη!

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενη της ΜΕΘ αφού κατηγορήθηκε – μέσω τηλεφώνου- από συγγενή ασθενή ότι μίλησε απρεπώς, έκπληκτη στις δύο το μεσημέρι αντίκρισε εντός του χώρου της ΜΕΘ δυο αστυνομικούς οι οποίοι μαζί με τη συγγενή ζητούσαν τα στοιχεία της προκείμενου να της γίνει μήνυση.

Η εργαζόμενη αφού ακολούθησε όλα όσα ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και η διοικητική ιεραρχία έδωσε τα στοιχεία της.

Ενώ είχε γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων της και παρότι δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της, οι αστυνομικοί επέμεναν να τη προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όταν εκείνη προσπάθησε να εξηγήσει στους αστυνομικούς πως δε μπορεί έτσι απλά να φύγει από την εργασία της και πως πρέπει να κανονίσει ποιος θα μείνει με το παιδί της, αυτό μεταφράστηκε από τους ένστολους αντίσταση. Είναι ενδεικτικό της καταστολής και του άκρατου αυταρχισμού ακόμη και μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, το γεγονός πως κλήθηκαν ακόμη έξι αστυνομικοί «επειδή η εργαζόμενη προέβαλε αντίσταση», της πέρασαν χειροπέδες και την προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα σαν κοινό εγκληματία.

Μετά την προσαγωγή της ταλαιπωρήθηκε επί πέντε ώρες και τελικά της επέτρεψαν να φύγει από το Α.Τ. Συντάγματος χωρίς να εκκρεμεί εις βάρος της καμία κατηγορία.

ΠΟΕΔΗΝ: Μπήκαν αστυνομικοί σε αποστειρωμένο χώρο της ΜΕΘ για να συλλάβουν υγειονομικό

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας το πρωτοφανές περιστατικό.

Όπως περιγράφει: «Χθες το μεσημέρι γυναίκα που είχε νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και έχασε εκεί το σύζυγο της από κορωνοιο μαζί με δύο αστυνομικούς εισέβαλαν στη ΜΕΘ μέσα από τη πόρτα ασφαλείας σε αποστειρωμένο και απαγορευμένο χώρο για να συλλάβουν μία συνάδελφο που προφανώς της υπέβαλε μήνυση γιατί δεν τις έδινε στοιχεία τα οποία δεν διέθετε και δεν είχε δικαίωμα να δώσει».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει ότι «Οι αστυνομικοί κάλεσαν και ενισχύσεις. Αν είναι δυνατόν παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Κατέφθασαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στη συνάδελφο και την οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί έμεινε αρκετές ώρες. Απεσύρθει τελικά η μήνυση και αφέθη ελεύθερη».