Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταγγελία: Ιδιωτική δομή υγείας προσφέρει κλινική Covid και ζητά εμβόλια για το προσωπικό της και το υπ. Υγείας «την αγνοεί»

Καταγγελία: Ιδιωτική δομή υγείας προσφέρει κλινική Covid και ζητά εμβόλια για το προσωπικό της και το υπ. Υγείας «την αγνοεί»

Ιδιωτική κλινική ζητά εμβόλια για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της από το υπουργείο Υγείας το οποίο την αγνοεί, καθώς δεν έχει απαντήσει στα αιτήματά της, σύμφωνα με ρεπορτάζ. Παράλληλα, η συγκεκριμένη ιδιωτική δομή υγείας έχει στείλει έξι επιστολές στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να προσφέρει στο ΕΣΥ έναν όροφό της για να χρησιμοποιηθεί ως κλινική covid και 3 κρεβάτια ΜΕΘ. Και πάλι όμως δεν έλαβαν απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.

«Είμαστε το πρώτο ανάχωμα της πανδημίας, κάνουμε το 2% των τεστ που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Από τα 11.000 που έγιναν χθες, εμείς κάναμε τα 300. Εμείς ζητάμε μια βοήθεια από το υπουργείο. Να εμβολιαστούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας και οι ευπαθείς ομάδες που νοσηλεύουμε», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο χειρούργος ορθοπεδικός και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιδιωτικής Κλινικής, Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

«Δεν ειδοποιηθήκαμε καθόλου. Από τις 22/11 στείλαμε 6 επιστολές. Από τον Γενάρη θα έπρεπε να έχουμε εμβολιαστεί. Δεν μας έχει απαντήσει το υπουργείο. Είμαστε η κλινική που δεχόμαστε τα περισσότερα κρούσματα και τα περισσότερα τεστ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη κλινική φιλοξενεί 270 ασθενείς στο ογκολογικό της τμήμα, σύμφωνα με τον γιατρό.

«Κάθε δεύτερη μέρα κάνουν rapid ή pcr τεστ. Και πληρώνουν οι άνθρωποι. Με χαμηλό κόστος, αλλά πληρώνουν. Εμείς ζητάμε να εμβολιαστούν. Ο μέσος όρος της ηλικίας των καρκινοπαθών αυτών είναι τα 50 έτη. Κινδυνεύουν οι άνθρωποι. Θέλουμε να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, να βοηθήσουμε την κοινωνία και να προστατέψουμε τους καρκινοπαθείς», υπογράμμισε.