Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κάλεσμα «πιστών» για «ντου» σε εκκλησίες της Λαμίας το Πάσχα

Κάλεσμα «πιστών» για «ντου» σε εκκλησίες της Λαμίας το Πάσχα

Η Πολιτεία, αλλά και η Ιερά Σύνοδος έχουν τονίσει πως τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές, αλλά φαίνεται πως κάποιοι έχουν άλλα σχέδια.

Στη Λαμία γίνεται πρόσκληση – πρόκληση για «ντου» σε εκκλησίες το Πάσχα. Κάποιοι χρησιμοποίησαν το εικονισματάκι στη συμβολή της οδού Καζούλη με Υψηλάντη στο κέντρο της πόλης, καθώς και άλλα σημεία, για να στείλουν μηνύματα απείθειας κατά παράβαση και των σχετικών εντολών και μέτρων.

Ειδικότερα το μήνυμα που αναρτήθηκε, ίσως όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέρει:

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑ :-(», με το μήνυμα να κλείνει με τα κατάλληλα σημεία στίξης που σχηματίζουν θλιμμένη φατσούλα.

ντου

Και στον Άγιο Αθανάσιο παρόμοιο μήνυμα

Το «lamiareport» φιλοξένησε φωτογραφίες και από τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας. «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», είναι το μήνυμα που αναγράφεται πάνω στην αφίσα.

πασχα

Όπως έχει γίνει γνωστό, από την Αστυνομία υπάρχει παρακολούθηση ακόμα και σε γκρουπ στο Facebook, ειδικά για την κατάσταση που μπορεί να επικρατήσει σε εκκλησίες.