Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ένταση στα Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομκούς

Ένταση στα Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομκούς - 28 συλλήψεις

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων παρά την ασφυκτική παρουσία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές. 

Εξάρχεια

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ΜΑΤ, να απαντήσουν με χρήση χημικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει περιμετρικά την πλατεία Εξαρχείων. Περισσότερες από 15 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν. 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Εξάρχεια

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα και τα υδροβόλα οχήματα της Αστυνομίας «Αίαντες» εφόσον χρειαστούν για την αντιμετώπιση τυχόν οδοφραγμάτων. Επίσης, πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνεται ότι στις προκλήσεις και στις μικροσυμπλοκές με τους αστυνομικούς οι κουκουλοφόροι έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να χρησιμοποιήσουν βόμβες μολότοφ.