Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Σε δίκη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραπέμπονται ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας για την καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie.

Το συγκεκριμένο σκέλος της διερεύνησης του σκανδάλου της Folli Follie είχε αρχικώς αρχειοθετηθεί, όμως μετά την αποκάλυψη των επίμαχων email ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς συνέχισε την προκαταρκτική έρευνα και τελικά προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρώην προέδρου της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στους άλλους δύο.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από μήνυση 19 επενδυτών της εταιρείας. Από τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στην έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Οι κατηγορούμενοι μετά την επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην εισαγγελία εφετών μέσα σε 15 ημέρες.