Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εύβοια, η επόμενη μέρα – Επτά νεκροί, ένας αγνοούμενος και χιλιάδες άστεγοι

Εύβοια, η επόμενη μέρα – Στους οκτώ οι νεκροί -Ταυτοποιήθηκε η σορός που βρέθηκε στον Κάλαμο

Εφιάλτης. Ίσως και να μην είναι ακόμα και αυτή η λέξη αρκετή να περιγράψει αυτό που βίωσαν, αυτό που βιώνουν και αυτό που θα συνεχίσουν να βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών της Εύβοιας που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Οκτώ χαμένες ζωές, ανάμεσά τους κι αυτή ενός βρέφους μόλις 8 μηνών, ένας ηλικιωμένος που αγνοείται και χιλιάδες άνθρωποι που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν άστεγοι πληρώνοντας εκτός από τη μανία της φύσης, τις συνέπειες των πυρκαγιών αλλά και την ελλιπή κρατική μέριμνα.

Αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα μετά τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου.

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα.

Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Η Δευτέρα βρήκε δεκάδες περιοχές και κυρίως τα Πολιτικά, το Μπούρτζι, τα Ψαχνά αλλά και τα χωριά Στενή, Πούρνο και Καμπιά σε τραγική κατάσταση.

Οι Πυροσβέστες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την απάντληση υδάτων (δεν σταμάτησαν ούτε τη νύχτα), ενώ μηχανήματα έργου έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων τόνων φερτών υλικών που κατέβηκαν από τις πλαγιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 2.500 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί σημαντικό κομμάτι του οδικού δικτύου.

Για μερικούς ανθρώπους και περιοχές ολόκληρες, η ζωή ξαναρχίζει από το μηδέν. Κι όλα αυτά επειδή έπεσε πολλή βροχή…