Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίθεση με βιτριόλι: Θέμα χρόνου να ομολογήσει η ύποπτη – Έγκλημα για ένα αίτημα φιλίας;

Επίθεση με βιτριόλι: Θέμα χρόνου να ομολογήσει η ύποπτη – Έγκλημα για ένα αίτημα φιλίας;

Θέμα χρόνου εκτιμούν αστυνομικές πηγές, ότι είναι να ομολογήσει η 35χρονη γυναίκα που προσήχθη το πρωί της Πέμπτης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Νο1 ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν μία τηλεκάρτα -με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί- καθώς και μία περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα.  Κατά τις ίδιες πηγές, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει το θύμα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Παράλληλα, διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 35χρονης ενώ πρόκειται να προσαχθεί ακόμη μία γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στη φερόμενη ως δράστιδα.

Ένα αίτημα φιλίας η «αιτία» του κακού

Η ερωτική αντιζηλία φαίνεται πως ήταν αυτή που οδήγησε την 35χρονη στο έγκλημα, στο σπίτι της οποία εντοπίστηκε και η καμπαρντίνα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είχε ενοχληθεί ιδιαιτέρως από ένα αίτημα φιλίας που είχε κάνει ο σύντροφός της στην 34χρονη πριν από έναν χρόνο και το μένος της δεν είχε σβήσει όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, φέρεται οι δύο γυναίκες να είναι και συντοπίτισσες.

Η έρευνα

Οι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο των ερευνών τις τελευταίες ώρες δύο γυναίκες από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, οι οποίες είχαν πρόσφατα προστριβές με την 34χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί σε κινητό μηνύματα που δηλώνουν πως οι δύο γυναίκες είχαν διαφορές.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για άτομα που είχαν κεντρίσει από την αρχή το ενδιαφέρον της αστυνομίας, αλλά για δύο εντελώς νέα πρόσωπα. Τα δεδομένα που έφτασαν στα γραφεία των αξιωματικών της ΕΛΑΣ από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και από καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον του θύματος έδειξαν τα δύο αυτά πρόσωπα και οδήγησαν, τελικώς, στην προσαγωγή του ενός.

Τα όσα είχαν γραφτεί ή ακουστεί το προηγούμενο διάστημα φαίνεται πως βόλεψαν αρκετά τους αστυνομικούς, καθώς, έκαναν τη δράστιδα να πιστέψει ότι οι Αρχές βρίσκονται μακριά από την ταυτοποίησή της.