Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Δεν παραπέμπονται σε δίκη οι αστυνομικοί και ο διασώστης

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Δεν παραπέμπονται σε δίκη οι αστυνομικοί και ο διασώστης

Στην απόρριψη της μήνυσης που κατέθεσε η οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψή του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης προχώρησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την είδηση έκανε γνωστή η δικηγόρος της οικογένειας, Άννα Παπαρρούσου, η οποία σε ανακοίνωσή της για «νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο»,  προσφυγή για την προσβολή της απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της δικηγόρου:

«Με διάταξή του, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στην θανατηφόρα "σύλληψή" του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε.

Για άλλη μια φορά όμως, καταγράφεται η παρέκκλιση από την ορθή και συνήθη νόμιμη διαδικασία σε όλες τις εκφάνσεις της υπόθεσης αυτής, γεγονός που αναδεικνύει τις κυρίαρχες στερεοτυπικές δομές που απεργάζονται την ανεύρεση της αλήθειας και της τιμωρίας των ενόχων.

Με την ευχή η επιεικής αντιμετώπιση των κατηγορουμένων που έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της φρικτής θανάτωσης του Ζαχαρία Κωστόπουλου να επικρατήσει και ευρύτερα στο δικαστικό σύστημα, επαναδιατυπώνεται η νόμιμη και δίκαια αξίωση της οικογένειας να αποδοθεί ουσιαστική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως ορίζει ο νόμος».