Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Black Lives Matter: Μολότοφ και δακρυγόνα στην Αμερικανική Πρεσβεία – Πορεία αλληλεγγύης στην Αθήνα

Black Lives Matter: Μολότοφ και δακρυγόνα στην Αμερικανική Πρεσβεία – Πορεία αλληλεγγύης στην Αθήνα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης ο δρόμος μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, στο περιθώριο της πορείας αλληλεγγύης που έκαναν διάφορες οργανώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ.

Στην πορεία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες αντιεξουσιαστών, κόμματα της Αριστεράς και πολίτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους για όσα εκτυλίσσονται στην Αμερική.

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής. Οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία. Έξω από το κτίριο έχουν παραταχθεί τουλάχιστον 10 κλούβες των ΜΑΤ.

Αναλυτικά τι γράφει το κάλεσμα:

Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: πως στέκεται κανείς δίπλα τους, όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση. Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα Γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρεί δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Αμερικής. Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου.

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων.Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής,αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης, ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια,τις πλατείες,τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

Τις προηγούμενες μέρες μας έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο. Το κτήνος έχει πολλές καρδιές, όπου χτυπάνε, χτυπάμε και εμείς.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική – Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού.