Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βιτριόλι: «Πάγωσε» η Ιωάννα όταν έμαθε ποια συνελήφθη – Αρνείται τις κατηγορίες η 35χρονη

Βιτριόλι: «Πάγωσε» η Ιωάννα όταν έμαθε ποια συνελήφθη – Αρνείται τις κατηγορίες η 35χρονη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή της Ιωάννας στις 20 Μαΐου. Η 34χρονη έμαθε ποιο πρόσωπο συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος της και όπως είπε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, «πάγωσε» στο άκουσμα του ονόματος της 35χρονης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λύτρας σημείωσε ότι το θύμα γνώριζε τυπικά την δράστιδα με την οποία είχε συναντηθεί μόνο 5-6 φορές και δεν μπορεί να καταλάβει ποιος ήταν ο λόγος του φρικτού εγκλήματος.

Παράλληλα, ο δικηγόρος τόνισε ότι το θύμα είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση ενώ παράλληλα υποφέρει και από τους φρικτούς πόνους.

Αρνείται τις κατηγορίες η 35χρονη

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε βάρος της 35χρονης, η οποία συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στην Καλλιθέα. Η 35χρονη διώκεται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και το πλημμέλημα της απείθειας. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Η 35χρονη γυναίκα φέρεται ότι είχε ερωτική αντιζηλία εδώ και ένα χρόνο με την 34χρονη Ιωάννα και το χωριό καταγωγής της είναι κοντινό με εκείνο του θύματος. Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών προέκυψε ότι έστελνε μηνύματα στο κινητό της Ιωάννας σε σχέση με κάποιο δεσμό που είχε.

Είναι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται η Ιωάννα και δεν ήταν στο αρχικό κάδρο των ερευνών των αρχών.
Φαίνεται ότι οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτήν από τα ψηφιακά ίχνη που άφησε τόσο η χρήση τηλεκάρτας, που χρησιμοποιήθηκε δύο φορές για επικοινωνία με την εταιρεία ραδιοταξί -και για την προπαρασκευαστική ενέργεια και την ημέρα της επίθεσης- όσο και του κινητού τηλεφώνου της.