Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Εννέα στους δέκα ασυμπτωματικούς μένουν ως το τέλος χωρίς συμπτώματα

Πόσοι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού SARS-CoV-2 θα μείνουν έτσι έως το τέλος της λοίμωξης και πόσοι βρίσκονται απλώς σε ένα αρχικό στάδιο και θα αναπτύξουν συμπτώματα αργότερα;

Μελέτη για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας - Και η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει αναχώματα στις ακτές

Δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός αλλά και η κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα πρέπει να φροντίσουν για την προστασία των παράκτιων πληθυσμών από μελλοντικές πλημμύρες λόγω σταδιακής ανόδου της στάθμης των θαλασσών, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου συμμετέχει σε διεθνή έρευνα για τα συμπτώματα αγευσίας και ανοσμίας

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει σε διεθνή έρευνα για τον κορωνοϊό.

Μία παγκόσμια έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί, αν η ανοσμία είναι σύμπτωμα της νόσου Covid-19. Στην ερευνα συμμετεχει το Ιατρείο Όσφρησης και Γεύσης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

ΟΗΕ: Η πανδημία θα διπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από την πείνα

Καμπανάκι κρούει ο οργανισμός με έκθεση του

Η πανδημία του κορωνοϊού κινδυνεύει να επιδεινώσει το 2020 την κατάσταση πολλών πληθυσμών που βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, ο αριθμός των οποίων σημείωσε αύξηση ήδη το 2019, προειδοποιεί την Τρίτη 21 Απριλίου ο ΟΗΕ με έκθεσή του.

Χορήγηση πλάσματος από άνθρωπο σε άνθρωπο – Πώς θα γίνει η κλινική μελέτη στην Ελλάδα

Όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο για την πολυκεντρική μελέτη φάσης 2, που αφορά στη χορήγηση πλάσματος ιαθέντων από τη νόσο του κορωνοϊού COVID-19, σε σοβαρά νοσούντες, και η οποία ξεκινά σε έξι ελληνικά νοσοκομεία, αποκαλύπτει ο πρυτανης του ΕΚΠΑ.

Πρωτοποριακή μελέτη επιστημόνων του Παστέρ σε συνεργασία με τον Τσιόδρα

Αυτό προκύπτει από διεθνώς πρωτοποριακή μελέτη επιστημόνων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (ΕΙΠ), σε συνεργασία με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα. Η μελέτη βρίσκεται υπό αξιολόγηση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό και η δημοσίευσή της αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Έρευνα: Ένας στους τέσσερις ανθρώπους άνω των 25 ετών κινδυνεύει από εγκεφαλικό

Τον κίνδυνο που διατρέχει ένας στους τέσσερις ανθρώπους άνω των 25 ετών στον κόσμο -και στην Ελλάδα- να πάθει εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή του, επισημαίνει μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό '' The New England Journal of Medicine".

Έρευνα: Ο πλανήτης Άρης ίσως μπορεί να φιλοξενήσει ζωή

Επαναστατικές είναι νέες ανακαλύψεις στον πλανήτη Άρη. Ερευνητές υποστηρίζουν πως το οξυγόνο το οποίο υπάρχει στο αλμυρό νερό, που κυλά λίγο κάτω από την επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη», ίσως είναι αρκετό για να φιλοξενήσει τη μικροβιακή ζωή που άνθισε στη Γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Επιστημονική μελέτη: Τα γονίδια «μαρτυρούν» ποιοι θα μπουν στο πανεπιστήμιο

Όπως αποδείχθηκε από βρετανική γενετική μελέτη, τα γονίδια παίζουν πολύς σημαντικό ρόλο στο πόσο πιθανό είναι να μπει κάποιος μαθητής στο Πανεπιστήμιο, αλλά και το ποια θα είναι η πορεία του ως φοιτητής.

Σενάριο που προκαλεί τρόμο: Τι θα γίνει αν εκραγούν όλα μαζί τα ηφαίστεια της Γης!

Μια ομάδα ειδικών πραγματοποίησε μια μελέτη για το τι θα συνέβαινε αν τα περίπου 1.500 ενεργά ηφαίστεια της Γης άρχισαν ταυτόχρονα να εκρήγνυνται. Δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερες γνώσεις για να γίνει αντιληπτό ότι θα υπήρχαν τρομερές συνέπειες σε πλανητικό επίπεδο αλλά η μελέτη περιγράφει με λεπτομέρειες το τι θα συμβεί.

Subscribe to μελέτη