Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίδομα θέρμανσης: Πώς υπολογίζονται τα ποσά, ποιοι το δικαιούνται - Πότε θα καταβληθεί

Να καταβάλει νωρίτερα από άλλες χρονιές το επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει για φέτος η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, για το επίδομα θέρμανσης έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά και έχει ήδη προβλεφθεί στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Εκτός του μεγαλύτερου κατά 20 εκατ. ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι κατά 100.000 θα είναι και οι δικαιούχοι. Φέτος, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προκαταβάλλεται. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το ποσό που διατίθεται ξεπέρασε τα 84 εκατ. ευρώ (από τα 68 εκατ.

Σήμερα κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, επομένως οι υποψήφιοι πρέπει να βιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι για το επίδομα θα διατεθεί διοχετευτεί κονδύλι συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ μετά και την άθροιση και της επιδότησης επτά εκατομμυρίων ευρώ προς τις εφημερίδες που ανακλήθηκε.

Επίδομα θέρμανσης: Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων και τι να προσέξετε

Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, πλησιάζει. Τα νοικοκυριά έχουν περιθώριο έως τις 20 Δεκεμβρίου για την υποβολή της αίτησης στο Taxisnet, ενώ τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Χ. Σταϊκούρας: Ανοικτό παράθυρο για νέο επίδομα θέρμανσης τον Ιανουάριο

Σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «στο τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα έξτρα κονδύλι και για τον Ιανουάριο»

Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει και ποια νοικοκυριά το δικαιούνται

Με την αγορά μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με πέρυσι, τα νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ.

Επίδομα Θέρμανσης: Κριτήρια και Εξαιρέσεις

Το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα είναι αυξημένο έως και 52,3% σε σχέση με πέρυσι και που θα κατατεθεί ως το τέλος της χρονιάς, θα προκύπτει από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

Ώρα μηδέν για το επίδομα θέρμανσης: Σήμερα η υπουργική απόφαση

Εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης ενώ στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους. Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης φέτος θα κυμανθούν από 64 έως 440 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση για το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και αυτοί που εξαιρούνται

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2018-2019.

Αναλυτικά, η απόφαση προβλέπει:

Άρθρο 1 Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Subscribe to επίδομα θέρμανσης