Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαγειρεύουν μείωση του επιδόματος ανεργίας και μείωση του χρόνου χορήγησης

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Έρχεται τσεκούρι στο επίδομα ανεργίας. Βεβαίως ο αρμόδιος υπουργός δεν το χαρακτηρίζει έτσι, αλλά αναφέρει ότι θέλει να το κάνει πιο αποτελεσματικό.

Επίδομα ανεργίας - ΟΑΕΔ: Παράταση για 2 μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Την παράταση για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, όπως και όλα τα άλλα σχετικά επιδόματα ανεργίας, για άλλους δύο μήνες προαννηγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του.

Επίδομα ανεργίας: Παράταση για δύο μήνες

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την οποία το επίδομα ανεργίας και τα βοηθήματα ανεργίας παρατείνονται για δύο μήνες. 

Παρατείνονται για δυο ακόμα μήνες τα επιδόματα ανεργίας - Πότε θα καταβληθούν

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τακτική επιδότηση ανεργίας, το επίδομα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ,παρατείνονται για ακόμη δύο μήνες το επίδομα ανεργίας αλλά και το επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Ολόκληρη η ΚΥΑ αναφέρει

Επίδομα ανεργίας: Σπάει στα δύο η νέα πληρωμή του ΟΑΕΔ μετά την παράταση

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παράταση από τον ΟΑΕΔ, αλλά και για την ημερομηνία πληρωμής.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα γίνουν δύο πληρωμές, καθώς η παράταση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι για δύο μήνες και αφορά όσους έπαιρναν το επίδομα στο τέλος Μαΐου και αυτό έληξε.

Επίδομα ανεργίας: Έρχεται νέα παράταση

Νέα παράταση έρχεται για το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση εθνικού σκοπού σε όσων οι επιχειρήσεις παραμένουν σε αναστολή, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους.

ΟΑΕΔ: Από αύριο η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο

Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, θα προκαταβληθεί ο πρώτος μήνας της παράτασης από τις αρχές της εβδομάδας και ο δεύτερος μήνας της παράτασης θα καταβληθεί τον Μάιο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

ΟΑΕΔ: Προπληρώνει επιδόματα ανεργίας και Δώρο Πάσχα - Οι νέες ημερομηνίες

Προπληρώνονται από τον ΟΑΕΔ λόγω των έκτακτων συνθηκών τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα.

Επέκταση, κατά 2 μήνες, των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το α' 3μηνο του 2020

Σήμερα ή αύριο θα υπογραφεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται για ακόμη δύο μήνες η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα και στην οικονομία.

Δείτε πόσο θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας μαζί με τον κατώτατο μισθό

Η αύξηση του κατώτατου μισθού από το νέο έτος θα φέρει μια σειρά αυξήσεων στα εισοδήματα επτά κατηγοριών εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων.

Αρχικά, διαφορά στο εισόδημά τους θα δουν 614.000 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με αποδοχές κάτω των 600 ευρώ ή που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και μισθό 350 ευρώ μικτά.

Subscribe to επίδομα ανεργίας