Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συντάξεις: Για ποιους έρχονται από φέτος μόνιμες αυξήσεις - Παραδείγματα

Μόνιμες αυξήσεις θα δουν από φέτος στις συντάξεις τους όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και όσοι διατηρήσουν την προσωπική διαφορά. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα των ψηφισμένων νόμων, τα 3 στάδια για τις αυξήσεις στις συντάξεις είναι τα εξής σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος":

Μειωμένα ενοίκια: Πληρώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις σε 150.000 ιδιοκτήτες - Ποιους αφορά

Στην καταβολή των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις στοιχείων από την ΑΑΔΕ και οι πληρωμές θα αφορούν σε 150.000 ΑΦΜ.

Επίδομα παιδιού: Ποιοι το δικαιούνται μετά τα 18 έτη - Πότε θα καταβληθεί

Έκλεισε προσωρινά στις 12 Μαρτίου η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού και η πληρωμή της πρώτης δόσης του 2021 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα του μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου.

Επίδομα 400 ευρώ για πάνω από 44.000 δικαιούχους

Μια «ανάσα» πριν την καταβολή του επιδόματος ύψους 400 ευρώ, βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα προχωρήσει σε καταβολές της οικονομικής ενίσχυσης σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

162,6 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας 6

Ποσό 162,6 εκατ. ευρώ πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, καθώς και σε ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

161,6 εκατ. ευρώ σε 11.707 δικαιούχους

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 161,6 εκατ. ευρώ.

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ και λάπτοτ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι

Tέλη Φεβρουαρίου θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) από μαθητές και φοιτητές.

Μείωση ενοικίου: Πότε πληρώνεται η αποζημίωση για Νοέμβριο - Δεκέμβριο

Το ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την απόφαση για μείωση ενοικίου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, είναι ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι τα χρήματα για το επίδομα 534 ευρώ

Οικονομική βοήθεια ύψους έως 534 ευρώ, εντός του Ιανουαρίου πρόκειται να λάβουν οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων τέθηκε σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ.

Lockdown: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% για τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά όλοι οι ΚΑΔ

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου καθορίζονται οι επαγγελματικοί κλάδοι (ΚΑΔ) για τους οποίους ισχύει η μείωση του ενοικίου επαγγελματικής στέγης κατά 40% τον Δεκέμβριο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση:

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι – Οι νέοι όροι για τα φθηνά κρατικά δάνεια

Την πόρτα των φθηνών κρατικών δανείων και στις νέες επιχειρήσεις οι οποίες κόντρα στην κρίση της πανδημίας άρχισαν να λειτουργούν στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών.

Αναστολή πλειστηριασμών - Έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα: Ποιοι οι δικαιούχοι

Την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών με έκτακτο βοήθημα στήριξης, σαν «δώρο Χριστουγέννων».

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους - Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας

Ανακατατάξεις φέρνει στο δώρο Χριστουγέννων 2020 η πανδημία του κορωνοϊού καθώς όσοι έχουν μπει σε αναστολή εργασίας, θα δουν διαφοροποιήσεις στο ποσό που θα λάβουν φέτος. Αναλυτικότερα, η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, προβλέπει: 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς υπολογίζονται τα ποσά, πώς υποβάλλεται η αίτηση

Με 1,5 δισ ευρώ θα ενισχυθούν άμεσα χιλιάδες μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να αποδεχθούν τα ποσά που τους αναλογούν στο γ' κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Subscribe to δικαιούχοι