Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι δικαιούχοι θα πληρωθούν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου

Εμβόλιμη πληρωμή σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στα αναδρομικά συνταξιούχων καθώς θα καταβληθούν ποσά σε 12.173 συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης, μετά τον Μάιο του 2016 και είχαν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, καθώς όπως ανέφερε ο ΕΦΚΑ, ολοκληρώθηκε ο επανυπολογισμός

Ποιες είναι οι 3 προϋποθέσεις για να πληρωθούν αναδρομικά οι συνταξιούχοι

Εβδομάδα πληρωμών των αναδρομικών πρόκειται να είναι η προσεχής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ο ΕΦΚΑ πρόκειται να προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για πάνω από 130.000 συνταξιούχους.

Συντάξεις Οκτωβρίου: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  η διαδικασία των πληρωμών για τις συντάξεις Οκτωβρίου. 

Από σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά επισήμως η πληρωμή των συντάξεων για το μήνα Οκτώβριο, αν και οι πρώτοι συνταξιούχοι βλέπουν χρήματα στο λογαριασμό τους από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας. 

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Δείτε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Από τα τέλη Ιουνίου, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ξεκινήσει τη σταδιακή καταβολή των αναδρομικών και των αυξήσεων στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, εφαρμόζοντας το νόμο 4670/2020, που προβλέπει βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αναδρομικά: Πότε θα γίνει η πληρωμή, τι είπε ο Χατζηδάκης για τις συντάξεις

Τα αναδρομικά στις συντάξεις αναμένεται να πληρώσει ο ΕΦΚΑ, αλλά και πάλι θα μείνουν ξεχασμένοι. Μέχρι το τέλος Οκτώβριου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά 4,6 δισ. ευρώ - Οι αποφάσεις το Φθινόπωρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν άλλο ένα πακέτο αναδρομικών. Η διεκδίκηση γίνεται από 300.000 συνταξιούχους οι οποίοι έκαναν προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα δικαιωθούν.

Αναδρομικά: Γιατί δεν πληρώθηκαν 29.000 δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν

Χιλιάδες ήταν οι περιπτώσεις συνταξιούχων στους οποίους δεν πληρώθηκαν τα αναδρομικά. Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, κλήθηκε να απαντήσει στο τι συνέβη, πότε θα πληρωθούν και ποιες είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν πληρώθηκαν.

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αρχίζουν οι πληρωμές - Ποιοι πάνε πρώτοι ταμείο

Aπό την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών σε συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Πρώτοι πάνε Ταμείο οι νέοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα ενώ προς το τέλος της εβδομάδας ακολουθούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το πρώτο κύμα πληρωμών των αναδρομικών

Τις επόμενες μέρες έρχεται το πρώτο κύμα πληρωμών για τις συντάξεις και τα αναδρομικά 

Για τις ημερομηνίες που θα γίνουν πληρωμές σε συντάξεις και αναδρομικά μίλησε ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Συνταξιούχοι: Ο μήνας "κλειδί" για νέα αναδρομικά ύψους 2 δισ. ευρώ

Μήνας «κλειδί» είναι ο Ιούνιος για τις… τσέπες 2.5 εκατ. συνταξιούχων, καθώς τότε αναμένεται να ξεκαθαριστεί το τοπίο για τα αναδρομικά που διεκδικούν από περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα τους.

Συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης: Πώς και πότε θα λάβουν τα αναδρομικά

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίοι θα λάβουν τα ποσά των αναδρομικών σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταβληθεί τέλος Ιουνίου και η δεύτερη τέλος Ιουλίου.

Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης

Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν τα αναδρομικά δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά λόγω των περικοπών. Πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των αναδρομικών.

Subscribe to αναδρομικά