Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο γλυκόξινο

Μια γρήγορη συνταγή για το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει με εύκολη σπιτική γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2-3 εκ.
  • 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες, ή 1 μικρή ρέβα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα. Αυτό το υπέροχο φαγητό θα το φτιάξετε σε μια μόνο κατσαρόλα χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη.

Υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Κλασικό, οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό. Για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα, το περιχύνουμε με μια σάλτσα από κρασί και μουστάρδα και μετά το φουρνίζουμε. Στη συνταγή χρησιμοποιούμε και καυτερό μπούκοβο, αλλά, αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά, απλώς το παραλείπουμε.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο μπεγιεντί

To μπεγιεντί μαγειρευόταν από όλες τις εθνότητες που ζούσαν στην Πόλη και εμφανιζόταν σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Εδώ φτιάχνεται με κοτόπουλο και πουρέ από κολοκυθάκια.

Κίνα: Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου από Βραζιλία

Ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε στη διάρκεια τακτικού ελέγχου σε φτερούγες κοτόπουλου που είχαν εισαχθεί από τη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κοτόπουλων παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

Η συνταγή της ημέρας: Μαροκινό κοτόπουλο με λεμόνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Εύκολο αλλά ιδιαίτερο φαγητό, που συνοδεύεται ιδεωδώς με ένα αφράτο κουσκούς. Οι φετούλες λεμονιού με τη φλούδα τού δίνουν οξύτητα και φρεσκάδα. Μπορούμε, όμως, να καθαρίσουμε το λεμόνι από τη φλούδα και να χρησιμοποιήσουμε μόνο το εσωτερικό.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο μπεγιεντί

To μπεγιεντί μαγειρευόταν από όλες τις εθνότητες που ζούσαν στην Πόλη και εμφανιζόταν σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Εδώ φτιάχνεται με κοτόπουλο και πουρέ από κολοκυθάκια.

Η συνταγή της ημέρας: Παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ

Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια champignon, φρέσκα
  • 2 κοτόπουλο, φιλέτα, στήθος χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Η συνταγή της ημέρας: Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα

Υλικά Συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι θυμάρι

Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο παϊδάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Subscribe to Κοτόπουλο