Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – Φωταγωγήθηκε η Βουλή

Σε Αθήνα (Σύνταγμα), Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Απόγονοι των θυμάτων της γενοκτονίας, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές απέτισαν φόρο τιμής για το χαμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια, χορό και κατάθεση στεφανιού.

Ένταση στο Σύνταγμα: Έκαψαν τουρκική σημαία στην πορεία για την Ποντιακή Γενοκτονία (φωτο)

Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τρίτης 19/5, κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής για τον χαμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια, χορό και κατάθεση στεφανιού, δεν έλειψαν ωστόσο και τα παρατράγουδα.

Νέα πρόκληση Ερντογάν για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (video)

Η Γενοκτονία των Ποντίων – που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, πριν από 101 χρόνια, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε ακόμα μία ευκαιρία για να προκαλέσει….

Γεννηματά για την Γενοκτονία των Ποντίων: Να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη οι Τούρκοι για το έγκλημα

Να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη οι Τούρκοι για το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ζήτησε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την σημερινή Ημέρα Μνήμης.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Ζητά αποζημίωση για τη γενοκτονία των Ποντίων

Η προκλητικότητα των Τούρκων ξεπερνά κάθε όριο. Το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας εξέδωσε μία εξαιρετικά προκλητική ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων, στην γενοκτονία των Ποντίων. Φτάνει δε στο σημείο να αναφέρει για αποζημίωση που θα έπρεπε να πάρει η Τουρκία.

Πρ. Παυλόπουλος για την γενοκτονία Ποντίων: Οι θύτες να εκφράσουν «μιάν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη»

Στην υποχρέωση των θυτών «να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιάν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι εκδηλώσεις μνήμης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων (Βίντεο)

Εκδήλωση για τις Γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων διοργανώνει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δείτε το βίντεο από τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε το ΥΠΕΘΑ.

Twitter Τσίπρα για τη γενοκτονία των Ποντίων

Μέσω twitter αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τιτίβισε, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό: «Σήμερα θυμόμαστε το μαρτυρικό παρελθόν του Ποντιακού Ελληνισμού που υπέστη το βίαιο ξεριζωμό και τη γενοκτονία.

Subscribe to Γενοκτονία Ποντίων