Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί στον Μ. Παπαδημητρίου όσα δεν καταλαβαίνει από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ταληράκια έκανε η Έφη Αχτσιόγλου τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία αλλά ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου έκανε πως δεν καταλαβαίνει και συνέχιζε να επιχειρηματολογεί υπέρ της επισφάλειας των εργαζομένων και της διάλυσης της αγοράς εργασίας.

Αχτσιόγλου: Τιμωρητική πολιτική και διοικητικό χάος για τους εποχικούς εργαζόμενους

«Η κυβέρνηση όχι μόνο οδηγεί σε οριζόντιες μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανεργία τους εργαζόμενους, αλλά δημιουργεί απαράδεκτες καθυστερήσεις και μπάχαλο στη χορήγηση των απολύτως ανεπαρκών επιδομάτων», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύβουν την απελευθέρωση των απολύσεων

Από εργαλείο διάσωσης, το SURE και η χρηματοδότηση κατά 60% στο τμήμα του μισθού που θα μειωθεί, προσφέρεται για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε αναδιάρθρωση του προσωπικού τους.

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτούμενη ανεργία ή μείωση μισθών ή απόλυση

Με τρείς προτάσεις σχολίασε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τα μέτρα «ενίσχυσης» της εργασίας που ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση:

Η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε για τους εργαζόμενους και το μέλλον τους τρεις δρόμους:

Ή θα μειωθούν οι μισθοί τους κατά 20%.

Αχτσιόγλου: «Σε κύμα απολύσεων και ανεργίας οδηγούν οι επιλογές της κυβέρνησης»

Τη διαχείριση αντιμετώπισης των συνεπών της πανδημίας από την κυβέρνηση επέκρινε ξανά η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας οι επιλογές τους υπουργείου Εργασίας οδηγούν «σε ένα μεγάλο κύμα απολύσεων και ανεργίας», υπογραμμίζοντας ότι «στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ουσιαστικά από τις 4 Μαΐου που άρχισαν να

Αχτσιόγλου: Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων

Τι αναφέρει η αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου

Για συνειδητή επιλογή να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι όπως το 2012-2014, κατηγόρησε την κυβέρνηση την Κυριακή 3 Μάιου η τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αχτσιόγλου: Εάν ξεκινήσεις με λουκέτα, η κατάσταση θα είναι μη αντιστρέψιμη (βίντεο)

Δεν υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την εργασία, στην επόμενη μέρα η κυβέρνηση φρόντισε γι αυτό, με την αναστολή εργασίας και τη δυνατότητα απόλυσης, προδιαγεγραμμένες οι μειώσεις μισθών και η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: «Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης-αρπαχτής δεν κρύβεται με κινήσεις απελπισίας»

«Οι ευθύνες δεν είναι ορφανές και η λογοδοσία δεν μπορεί να εξαντλείται σε διαγγέλματα» λέει με δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Έγγραφο βόμβα της Κομισιόν: Μπορούσαν να δώσουν απευθείας τα 800 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ αλλά επέλεξαν τους ενδιάμεσους

Tους ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και της ΝΔ καταρρίπτει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την παροχή στήριξης εν μέσω πανδημίας σε αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις.

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση στους επιστήμονες και δεν το έπραξε

Η κυβέρνηση επέλεξε ένα σχέδιο δήθεν τηλεκατάρτισης που εμπαίζει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια χιλιάδων επιστημόνων.

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση παρακολουθεί την ύφεση που έρχεται και δεν λαμβάνει μέτρα

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να δει πώς θα περιορίσει τις συνέπειες του lockdown για την ελληνική κοινωνία και πώς θα προλάβει τη συντριβή της ελληνικής οικονομίας

Συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα “Realnews”

Αχτσιόγλου: Ισχυρό και άμεσο πακέτο μέτρων για να προλάβουμε τις συνέπειες της ύφεσης (βίντεο)

«O ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα πρέπει να ληφθεί άμεσα, να είναι εμπροσθοβαρές και γενναίο δημοσιονομικά. Η πρότασή μας για μέτρα ύψους 26 δισ. ευρώ δεν έχει καμία σχέση με τα δημοσιονομικά μέτρα της ΝΔ που είναι πάρα πολύ χαμηλά»

Έφη Αχτσιόγλου: Θα έπρεπε να έχουμε ένα πακέτο μέτρων με ορίζοντα εξαμήνου

"Περνάμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Θεωρώ ότι στη χώρα μας λάβαμε εγκαίρως προληπτικά μέτρα, θεωρώ ότι και η ατομική και η συλλογική ευθύνη έχουν λειτουργήσει αρκετά καλά, και αυτό μας έχει προστατέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε να μην βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως βλέπουμε στις γειτονικές χώρες.

Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή σε ποσότητα, ποιότητα και χρόνο λήψης τα μέτρα της κυβέρνησης

«Το ποσό των κυβερνητικών μέτρων είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η ποιότητά τους είναι προβληματική διότι δημιουργούν έναν δρόμο για απολύσεις και μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, το πακέτο δεν είναι εμπροσθοβαρές για να προλάβει τις εξελίξεις», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Φίλης-Αχτσιόγλου-Κατρούγκαλος: Για μερικούς σχολάρχες η κρίση είναι ευκαιρία

Σύμφωνα με τους τομεάρχες Παιδείας, Εργασίας και Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι σχολάρχες «δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τους, αλλά τους αναγκάζουν να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, αν και συνεχίζουν να διδάσκουν εξ αποστάσεως»

Subscribe to Έφη Αχτσιόγλου