Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ: Τι καταβάλλεται από σήμερα έως τις 2 Απριλίου

Την καταβολή των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 29 Μαρτίου-2 Απριλίου.

Επανυπολογισμός των συντάξεων

Τον τρόπο εφαρμογής των αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης του ν. 4670/2020 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις προ του ν. 4387/2016 (πριν την 13η.05.2016), προβλέπει μεταξύ άλλων Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ - Συντάξεις και επιδόματα: Όλες οι πληρωμές έως 28 Φεβρουαρίου

Πληρωμές της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ που αφορούν σε 4,9 περίπου εκατομμύρια δικαιούχους θα γίνουν έως το τέλος Φεβρουαρίου από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μόνο με ένα κλικ τα αναδρομικά που δικαιούστε στον e-ΕΦΚΑ

Σε λειτουργία έθεσε η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων», στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων σχετικά με τα αναδρομικά

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών - Ποια η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) του μηνός Αυγούστου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε πληρώνονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Οι συντάξεις Οκτωβρίου αρχίζουν να πληρώνονται από Τετάρτη 22/9 έως 29/9 από τον ΕΦΚΑ.

Μάλιστα, οι συνταξιούχοι πρόκειται να λάβουν για τον μήνα Οκτώβριο τις επικουρικές συντάξεις ταυτόχρονα με τις κύριες.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ:

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε πληρώνονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κάθε Ταμείο

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου ξεκινά για τους δικαιούχους η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι από τον προηγούμενο μήνα καταβάλλονται μαζί κύριες κι επικουρικές συντάξεις. Η νέα νομοθετική ρύθμιση αφορά στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ.

e-ΕΦΚΑ: Αλλαγές στο ωράριο - Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών

Διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών παρέχει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ωράριο εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ είναι από τις 08:00 έως τις 14:00.

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών του ΕΤΕΑΕΠ μηνός Απριλίου

Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 15η Ιουνίου 2020

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια εισφορών του ΕΤΕΑEΠ μη μισθωτών και αυτοτελώς απασχολουμένων για επικουρική και εφάπαξ παροχή μηνός Απριλίου.

e-ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές του Απριλίου

Εκδόθηκε έγγραφο του ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις ή εργοδότες, για το διάστημα έως την απαγόρευση λειτουργίας τους με κρατική εντολή ή έως την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των απασχολουμένων τους, και, αποκλειστικά, για τις ασφαλιστικές εισφορές που δηλώνουν στην Αναλυτική Περιο

Ψηφιακή σύνταξη: Ξεκίνησε πιλοτικά η διαδικασία «Άτλας» – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ, ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χειρόγραφης διαδικασίας. Δείτε βήμα, βήμα όλη τη διαδικασία. «Αλλάζουμε το μέλλον», είπε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΕΦΚΑ: Μειωμένες κατά 25% οι ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες

Οδηγίες του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Προς επιδότηση 500 ευρώ σε εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού

Με το ποσό των 500 ευρώ ανά μήνα θα επιδοτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση όσοι εργαζόμενοι αναγκαστούν να αναστείλουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα σε περιοχές όπου έχουν κλείσει επιχειρήσεις λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα – Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας 1,44 εκατ. επαγγελματίες και αγρότες μπορούν να επιλέξουν σε ποια κατηγορία ανήκουν για το 2020.

Αυτά είναι τα βήματα

1ο Βήμα

Subscribe to ΕΦΚΑ