Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τον γλέντησε ο Αλέξης Τσίπρας...

Τον γλέντησε ο Αλέξης Τσίπρας...

Της Ελένης Τσερεζόλε

Σταράτες, ευθύβολες και μεστές περιεχομένου οι κουβέντες του Αλέξη Τσίπρα χθες στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη. Για παράδειγμα, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί το ισχυρό της χαρτί, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού παρατήρησε ότι τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν «τεράστια δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», συνέχισε λέγοντας ότι του αρέσει να τις μελετά ωστόσο «περισσότερο του αρέσει να τις διαψεύδει στην πράξη»! Διπλή η μπηχτή, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικές «ναφθαλίνης» από τις εποχές Ρίγκαν και Θάτσερ, επισημαίνοντας την επικαιρότητα των ιδεών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Οι ιδέες εκείνες που λέμε εμείς, ενίσχυση του κράτους, ρύθμιση της αγοράς, είναι ξανά επίκαιρες μετά από 40 χρόνια».

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν την είχε στοχοποιήσει όταν ήταν κυβέρνηση: «Ήμασταν αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε μια πολιτική προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και από την 8ετή κατάσταση πολιορκίας», παρατηρώντας ότι «την επιβάρυνση τη μεγάλη στη μεσαία τάξη δεν την κάναμε εμείς, την έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ιδιαίτερα καυστικός και... σαφής ήταν αναφερόμενος στην Προανακριτική κατά του Ν. Παππά, επισημαίνοντας ότι τον κατηγορούν ότι ήθελε να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ Channel, «αυτοί που έχουν φτιάξει το ΣΥΣΤΗΜΑ Channel εδώ και τόσα χρόνια και έχουν 6 κανάλια και λένε τα ίδια και τα ίδια και ο ελληνικός λαός ενημερώνεται πλημμελώς».

Υπογραμμίζοντας δε, ότι όταν ήλθε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης απάλλαξε τους ιδιοκτήτες καναλιών που ο κ. Παππάς είχε υποχρεώσει να πληρώσουν. «Κι εγώ να ήμουν ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού θα ήμουν πολύ χαρούμενος με τον κ. Μητσοτάκη». Κοινώς, τον «γλέντησε» τον Πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας...

Αρθρογράφος