Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα πορτρέτα δεν κουκουλώνουν την πραγματικότητα...

Τα πορτρέτα δεν κουκουλώνουν την πραγματικότητα...

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και της πραγματικότητας. Όσο περνούν οι μέρες, όλο και γίνεται πιο ορατή η απόσταση που χωρίζει το... επιτελικό κράτος Μητσοτάκη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών – εργαζόμενων, μικροεπιχειρηματιών, νέων, συνταξιούχων. Τα τελευταία 24ωρα είναι αποκαλυπτικά. 

Στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των πολιτών, εγκαινίασε οικογενειακώς και συνοδεία υπουργών, μια επένδυση που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή Ερημίτης. Οι Κερκυραίοι που επιφύλαξαν “θερμή” υποδοχή στον πρωθυπουργό με μεγάλη κινητοποίηση (που φυσικά αποσιωπήθηκε από τα συστημικά κανάλια), κατήγγειλαν και τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης που δεν δίνουν λύσεις και φτωχοποιούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός ουδέποτε άκουσε δια ζώσης τις διαμαρτυρίες των πολιτών, αλλά επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης, όπου ο διοικητής, κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης που προσέφερε ένα... πορτρέτο του – ινσταντανέ που ανάρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό. Δεν συζητάμε φυσικά αν κάτι παρεμφερές είχε γίνει επί πρωθυπουργού Τσίπρα: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είχαν πλημμυρίσει από σκωπτικά (στην κομψή εκδοχή) ως υβριστικά (στην πιο πιθανή) σχόλια σε βάρος του ίδιου, των... “ζαίων” κλπ, κλπ. 

Την ίδια στιγμή η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με τη διαρροή ότι ο Πρωθυπουργός θα... τηλεφωνήσει σε διεθνείς παράγοντες. Εκκρεμεί η διεκδίκηση της υλοποίησης των κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ. Όπως αναζητείται και μια συνεκτική στρατηγική, όπως εκείνη επί ημερών Ν. Κοτζιά στο ΥΠΕΞ. Αντιθέτως διαγράφεται επικίνδυνη ολιγωρία. Τέτοια που καμία τεχνητή πραγματικότητα μπορεί να καλύψει. Όσο και καλοκουρδισμένα κι αν είναι τα συστημικά ΜΜΕ. Όσα πορτρέτα και “πορτρέτα” κι αν φιλοτεχνήσουν στο νέο... Τσώρτσιλ / Ηρακλή / Μωυσή.

Αρθρογράφος