Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα χατίρια, τα σκάνδαλα και τα γεγονότα

Τα χατίρια, τα σκάνδαλα και τα γεγονότα

Είναι γνωστός ως ένας από τους βασικούς κανόνες της προπαγάνδας: όταν γίνεται πολύς θόρυβος για ένα θέμα, τότε στο τέλος τα πραγματικά γεγονότα καλύπτονται από το θόρυβο και αυτός ο τελευταίος μετουσιώνεται, στην συνείδηση του κοινού, σε πραγματικότητα. Ειδικά αν αυτός ο θόρυβος προκαλείται ομαδικώς από την συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, τότε είναι αυτονόητο πως αυτός που έχει αυτά τα ΜΜΕ με το πλευρό του, μπορεί να δώσει με όρους κυριαρχίας και επικράτησης τη μάχη με τον πολιτικό του αντίπαλο. Και αυτό το είδαμε το τελευταίο διάστημα σε όλες τις πολιτικές-επικοινωνιακές μάχες που έχει δώσει η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα πραγματικά γεγονότα και τα περιστατικά έχουν «χαθεί» πίσω από τα επιθετικά πρωτοσέλιδα και την περισσή λάσπη που εκπέμπεται από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και καλά «μπουκωμένες» ιστοσελίδες. 

Για παράδειγμα, το ελβετικό δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό Καλογρίτσα ότι τα 3 εκατομμύρια δεν αφορούσαν σε κάποιο πραγματικό έργο με την λιβανέζικη εταιρεία, αλλά σε προκαταβολή για κάποιο «ΣΥΡΙΖΑ channel».  Με άλλα λόγια, για την ελβετική Δικαιοσύνη, ο εργολάβος λέει ψέματα και πήρε μία προκαταβολή για ένα έργο που δεν έκανε ποτέ. 

Δεύτερο παράδειγμα: ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως μετά, τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής για τις τηλεοπτικές άδειες πήγαν στην έκδοση της εφημερίδας Documento.Έλα, όμως, που όταν εκδόθηκε η εφημερίδα, τα εν λόγω χρήματα παρέμεναν δεσμευμένα και, όταν απελευθερώθηκαν, ο Καλογρίτσας είχε ήδη βρεθεί εκτός της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας...

Τρίτο παράδειγμα: Έγινε ο Μιωνής πρόξενος του Ισραήλ; Όχι. Μήπως «ρυθμίστηκε» η σύγκρουσή του με τον εκδότη Φιλιππάκη; Επίσης όχι, παραμένουν στα μαχαίρια. Άρα, πώς ο Παππάς μετείχε σε «διαπλοκή» και «παρακράτος», όταν δεν έκανε καμία χάρη του συνομιλητή του; 

Αυτά είναι μερικά από τα πραγματικά γεγονότα. Από αυτά τα γεγονότα που θα μπορούσαν να υπερνικήσουν κάθε προπαγάνδα, κάθε ανεμιστήρα που ξερνάει λάσπη και κάθε πρόθυμο πολιτικό ή δημοσιογράφο να κάνει το άσπρο μαύρο. Και επειδή κάθε πολίτης δεν μπορεί κάθε φορά να γίνεται ρεπόρτερ και να ψάχνει σε βάθος κάθε υπόθεση, πίσω από τον κουρνιαχτό που δημιουργούν τα φίλια προς τη ΝΔ ΜΜΕ υπάρχει μόνο ένας ασφαλής οδηγός: τα γεγονότα. 

Αρθρογράφος