Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάρτε το αλλιώς, "γλυκά" το λέω...

Πάρτε το αλλιώς, "γλυκά" το λέω...

Η λάθος ερώτηση φέρνει και λάθος απάντηση; Μετρώ τουλάχιστον δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν ότι ήταν επιτυχία της κυβέρνησης η ειρηνική διαδήλωση και πως «αυτά που έκανε ο Χρυσοχοίδης, έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς». 

Αναρωτιέμαι, πέρυσι άνοιξε ρουθούνι στην πορεία ; πρόπερσι; Αντί να τονιστεί ότι την Κυριακή είχαμε μια μεγαλειώδη - ίσως τη μαζικότερη της δεκαετίας - ειρηνική πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου η οποία δεν άφηνε περιθώρια για παρεκτροπές ακριβώς λόγω της μαζικότητας της,κάποιοι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτουν στην παγίδα των επιτυχιών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που εντάξει μωρέ τώρα, αν συνοδεύθηκε και από βία σε δημοσιογράφους, σε κατοίκους Εξαρχείων, σε φοιτητές που πήγαιναν στο περίπτερο και φορτώθηκαν τον μισό Ποινικό Κώδικα επειδή έτυχε να μένουν στα Εξάρχεια δεν έγινε και τίποτα... Σημασία έχει η πάταξη της ανομίας, τώρα αν στην διαδρομή τραμπουκιστούν και λίγο από τα ΜΑΤ αλληλέγγυοι και γονείς που διαμαρτύρονταν για την σύλληψη των παιδιών τους που τα μάζεψαν επειδή το σπίτι τους είναι στο λάθος σημείο της Αθήνας, τότε μιλάμε για «επιβολή του Νόμου που εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας». Το είπε «γλυκά» και ο κ. Βορίδης. 

Χθες στο KontraChannel στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τυγχάνει να είναι πανεπιστημιακός είπε ότι εκεί που διδάσκει εκείνος έλυσαν το θέμα των πάρτυ των φοιτητικών συλλόγων στους χώρους του Πανεπιστημίου - παράδοση δεκαετιών - καλώντας το ΣΔΟΕ.  Δεν είπε ότι αυτοί που επενδύουν στην ανομία στα πανεπιστήμια είναι αυτοί που ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες,  δεν είπε ότι είναι γνωστή η πρακτική "πρώτα υποβαθμίζω - μετά ιδιωτικοποιώ".  Δεν είπε τίποτα για την κυβέρνηση που προχωρά στην αναστολή λειτουργίας 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, ούτε για την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ... 

Ο πανεπιστημιακός πρώην υπουργός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφέρθηκε στο άσυλο που  υπερασπίζεται την ακαδημαϊκή γνώση που ενέχει μέσα της το σπέρμα της αμφισβήτησης και τους κοινωνικούς αγώνες που αμφισβητούν ότι στερεί οξυγόνο από τη δημοκρατία. Δεν ξεκαθάρισε το απλό, ότι αντικοινωνικές συμπεριφορές που επενδύουν σε πρακτικές βίας και πολλές φορές επιτίθενται και στις ίδιες δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος, τραμπουκίζουν καθηγητές, δρουν μηδενιστικά και εν τέλει αμφισβητούν την ίδια την δημοκρατία εξυπηρετούν την στρατηγική που θέλει κατάργηση του ασύλου, βλάπτουν το ίδιο το φοιτητικό κίνημα. Το άσυλο δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα στο μπάχαλο όπως θέλουν να μας πείσουν οι δυνάμεις της γαλάζιας κανονικότητας που ξεχνούν ότι εν ενεργεία βουλευτής τους, ψέκασε στα φοιτητικά του χρόνια πρύτανη με πυροσβεστήρα. 

Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές καταστολής που είδαμε στα Εξάρχεια, στην Ευελπίδων, η διαχείριση των προσαχθέντων και συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ  - μέχρι και βασανιστήρια είδαμε - δεν συνιστούν αυτό που λέμε "καλή πρακτική" ούτε υπακούν στην αρχή της αναλογικότητας. Ενδεικτική η περίπτωση του 18χρονου Θ.Μ. που δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς την ώρα που βιντεοσκοπούσε με κάμερα τα επεισόδια και παραπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε δίκη σήμερα σέρνοντας το πόδι του γιατί του έχουν σπάσει τα δάχτυλα ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος του αναφέρουν πως έχει φάει τόσο ξύλο που δυσκολεύεται να ουρήσει. Πως να το κάνουμε τώρα, αυτό που βλέπουμε να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα, δεν είναι πετυχημένη δράση της αστυνομίας και του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι το dream come true του κ. Βορίδη.  

Αρθρογράφος