Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Όταν η Δεξιά επιμένει στη δική της ιστορία...

Όταν η Δεξιά επιμένει στη δική της ιστορία...

Ιερή οργή κατέλαβε τους φιλοκυβερνητικούς σχολιαστές, στα μπουκωμένα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει 4ήμερο κάμπινγκ στο Γράμμο, στο πλαίσιο ενός ιστορικού περιπάτου που αφορά πτυχές της σύγχρονης ιστορίας που το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος της Δεξιάς έχει συσκοτίσει, όταν δεν έχει επαρκώς διαστρεβλώσει. Στα χνάρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα περπατήσουν λοιπόν οι νέοι από τις 7 ως τις 9 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς και θα πάρουν μέρος σε ιστορικές ξεναγήσεις και εκδηλώσεις – συζητήσεις για μια από τις πιο καθοριστικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και της Αριστεράς. 

Με την ανακοίνωση λοιπόν του προγράμματος του εναλλακτικού κάμπινγκ, “φωτιά” πήραν τα πληκτρολόγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς φιλοκυβερνητικούς και ακροδεξιούς  να ωρύονται για δήθεν... εμφυλιοπολεμική ενέργεια, “ρεβάνς μετά από 70 χρόνια”, κλπ, κλπ. Φυσικά όλα αυτά από εκείνους που βρίσκονται στο ίδιο, πολιτικό και ιδεολογικό, στρατόπεδο που, κατά καιρούς, παίρνει μέρος στις γιορτές μίσους στο Γράμμο, με τη Χρυσή Αυγή, “κατά των συμμοριτών”. Στο ίδιο στρατόπεδο με τους κκ Βορίδη και Γεωγιάδη (εκ μεταγραφής από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη). Αλλά και με τον νυν Πρωθυπουργό, που ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αναρωτηθεί από το βήμα της Βουλής “τι τον νοιάζει έναν 17χρονο η δολοφονία Λαμπράκη”. 

Κάποιοι βλέπουν την Ιστορία με σκούρα μπλε, ως μαύρα, γυαλιά. Δικαιώνοντας με τον τρόπο τους τον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρη Αλεξίου, που τόνισε μιλώντας στην ΕφΣυν: “η υπέρβαση του διχασμού προϋποθέτει γνώση και όχι λήθη ή ανακατασκευή της Ιστορίας”. Ό,τι ακριβώς κάνει δηλαδή η σημερινή εξουσία και αναπαραγάγουν τα μιντιακά της εξαπτέρυγα...

Αρθρογράφος