Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Αλέξης πήρε το όπλο του...

Ο Αλέξης πήρε το όπλο του...

Της Ελένης Τσερεζόλε

Ο Αλέξης πήρε το όπλο του και ήταν μάλλον καιρός, κόντρα στη συστηματική ψευδολογία και λασπολογία που αντιμετωπίζει συστηματικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τελευταίο κρούσμα την περίπτωση της... βίλας στα Λεγραινά. Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέδωσε, δια της νόμιμης οδού, αγωγές σε δύο δημοσιογράφους για τις συκοφαντίες περί δήθεν αγοράς βίλας ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Σούνιο, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της Ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί, με εξώδικο, αίτημα προς τους δύο δημοσιογράφους να ανακαλέσουν τα ψεύδη και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, ότι πρόκειται για ενοικιαζόμενο, 500 ευρώ, σπίτι –κάτι που όχι μόνο δεν έπραξαν αλλά συνέχισαν στην ίδια γραμμή, με υπονοούμενα και σχετικές αναρτήσεις και δημοσιεύματα. Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε, όπως έχει κάθε δικαίωμα, στην άσκηση της έννομης προστασίας του.

Αποκαλυπτική πάντως, σε ό,τι αφορά στην... προέλευση της επιχείρησης συστηματικής λασπολογίας του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η αντίδραση της ΝΔ. Η ανακοίνωσή της, αφού κάνει λόγο για «οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική», επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ως κυβέρνηση δήθεν «επιχείρησε να ελέγξει τα Μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν». Η αντίδραση αυτή του κυβερνητικού κόμματος φέρνει στο προσκήνιο τον πραγματικό μηχανισμό της συντονισμένης προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ευθυγράμμιση με τα ψευδή δημοσιεύματα «δείχνει» από μόνη της προθέσεις και σκοπιμότητες, που βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με την ελευθεροτυπία για την οποία, άκρως υποκριτικά, κόπτεται η ΝΔ. Γιατί η σχέση της με την ελευθερία του Τύπου περιορίζεται στην εργαλειοποίησή του (μέσω χρηματοδότησης) όπως άλλωστε φάνηκε και από τη λίστα Πέτσα, με στόχο την υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αρθρογράφος