Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέα ήθη στην Περιφέρεια Αττικής…

Μοιραστείτε το

Της Ελένης Τσερεζόλε

Μία δύσκολη όσο και αποκαλυπτική συνεδρίαση ήταν αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την πρωτομηνιά. Μπορεί να διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, οι τόνοι όμως ανέβηκαν και βγήκαν αρκετές ειδήσεις, αποκαλυπτικές του τρόπου άσκησης εξουσίας της σημερινής διοίκησης.

Όπως λοιπόν κατέγραψαν οι εξειδικευμένοι στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συντάκτες, δύο προ ημερησίας θέματα τάραξαν τα νερά. Το πρώτο το έθεσε ο Θεόδωρος Σχινάς, αντιπρόεδρος σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόεδρος του σώματος την περίοδο της θητείας στην Περιφέρεια της Ρ. Δούρου. Ο κ. Σχινάς, που είναι νομικός (ήταν αντιπρόεδρος, ταμίας και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας ως το 2014), στηλίτευσε την ακαριαία μετατροπή από τη Διοίκηση διαγωνισμού ύψους 930.000 ευρώ για προμήθεια μηχανημάτων καθαρισμού (είχε αποφασιστεί εκτός ημερησίας διάταξης στην προηγούμενη συνεδρίαση), σε απευθείας ανάθεση! Εξήγησε ότι την αμέσως επόμενη ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνέβη κάτι που το χαρακτήρισε “πρωτοφανές” στα έξι χρόνια που είναι στην Περιφέρεια: συγκλήθηκε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή για το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Θ. Βαθιώτης, που είχε κάνει την εισήγηση, πρότεινε τρεις εταιρείες και “ως δια μαγείας οι δύο από τρεις έδωσαν προσφορές πάνω από τον προϋπολογισμό”! Παρά τις αντιδράσεις και της παράταξης Σγουρού, και τις προειδοποιήσεις ότι θα προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές, το θέμα έκλεισε άρον – άρον ο κ. Πατούλης χωρίς να δώσει εξηγήσεις επί της ουσίας, επικαλούμενος διαδικαστικές δικαιολογίες…

Λίγο αργότερα πάντως ο Περιφερειάρχης Αττικής θα έχανε (με ψήφους 44 έναντι 52) τη ψηφοφορία για την πρόσληψη, με κατεπείγουσα μάλιστα διαδικασία, επιστημονικής συνεργάτιδας της Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας, που θα μπορούσε παράλληλα να ασκεί και το επάγγελμά της (ψυχολόγος με ειδίκευση στη διατροφική διαταραχή).

Δύο περιπτώσεις, διαφορετικής βαρύτητας μεν, που αποτυπώνουν όμως τα νέα ήθη στην Περιφέρεια Αττικής…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.