Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μηνύματα Τσίπρα προς όλες τις κατευθύνσεις...

Μηνύματα Τσίπρα προς όλες τις κατευθύνσεις...

Το καθεστώς ασυδοσίας του πλούτου και της εξουθένωσης του κόσμου της εργασίας και τη δημιουργίας, που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, περιέγραψε χθες το απόγευμα, σε αδρές γραμμές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι για περιστολή της Δημοκρατίας, βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρό της τη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Ο ίδιος παρουσίασε τους άξονες δράσης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το άμεσο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι ο τόπος ζει τη σύγκρουση του κόσμου της εργασίας και της δημιουργίας και του κόσμου της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας. Και υπογραμμίζοντας ότι σήμερα στον τόπο υπάρχει «δίψα για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη». «Δίψα για μια δίκαιη κοινωνία στην οποία ο καθένας μπορεί να έχει όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους». Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το πλαίσιο των παρεμβάσεων του κόμματος, παρατηρώντας ότι η χώρα «χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο» με μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που «δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χθες». Πρόκειται για τον κόσμο «της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας, των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο».

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έχει διπλή σημασία γιατί έστειλε διπλό μήνυμα. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο εσωτερικό του κόμματός του. Αναφερόμενος στους όρους του «κοινωνικού συμβολαίου», τόνισε ότι ο πρώτος από αυτούς αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Δεν μας ενδιαφέρει να δικαιωθούμε από την ιστορία της χώρας. Μας ενδιαφέρει να την αλλάξουμε». Ζητώντας από στελέχη και μέλη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με «συστράτευση, αγώνα και συνέπεια». Καθαρές κουβέντες προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Αρθρογράφος