Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταιγιστικός Τσίπρας

Καταιγιστικός Τσίπρας

Εφ’ όλης της ύλης και τεκμηριωμένη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε προχθές το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. Από τις σχέσεις με την Τουρκία ως τη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομία και το γαλάζιο φέσι της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας έριξε καταιγιστικές βολές κατά του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να κινητοποιήσει τους πολίτες «για να διεκδικήσουν μία εναλλακτική για τη χώρα». «Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη», είπε ο ίδιος κλείνοντας τη συνέντευξη.

Είχε προηγηθεί αδιάκοπο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αιχμή του δόρατος η κριτική του στο αντεργατικό νομοσχέδιο του «πρόθυμου για τις βρώμικες δουλειές», όπως τον χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας, κ. Χατζηδάκη, που κάνει πράξη «την επιθυμία του ΣΕΒ – και του ΔΝΤ που δεν κατάφεραν να περάσουν μέσα στα μνημόνια». «Επί 3 χρόνια στο μνημόνιο διακαής πόθος όσων ήθελαν να ξηλώσουν εργασιακά κεκτημένα, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που τις επαναφέραμε, τον κατώτατο που τον επαναφέραμε, αλλά ήταν και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας», εξήγησε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, ο Αλ. Τσίπρας έβαλε το θέμα της υψηλής θνητότητας των ΜΕΘ όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 30-35%. «Δεν ήταν μόνο η ΜΕΘ του Αγρινίου που είχε 100% θνητότητα, άλλες έξι πόλεις της χώρας, Πύργος, Κέρκυρα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα».

Φυσικά δεν παρέλειψε να καρφώσει το γαλάζιο φέσι των 342 εκατομμυρίων ευρώ χρέος, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που χρωστούσε 9 εκατομμύρια ευρώ, «σήμερα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες». Κάνοντας μια διαπίστωση-φαρμάκι για το κυβερνητικό κόμμα. «Δεν μπορεί εμείς να κάνουμε χρηστή διαχείριση και η ΝΔ να έχει καταγραφεί για το 2019 ως το κόμμα που παρότι υπερχρεωμένο έκανε την ακριβότερη διαφήμιση με βάση τα στοιχεία της GOOGLE στο διαδίκτυο». Πρόκειται περί θαύματος…

Αρθρογράφος