Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η πράσινη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει τη διαφορά

Η πράσινη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει τη διαφορά

Της Ελένης Τσερεζόλε

Οι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις απέναντι στην κλιματική κρίση, έγιναν σαφείς μέσα σε λίγα 24ωρα, από την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Από τη μια, η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κινούμενοι πάντα επικοινωνιακά, βάφτισαν «πράσινη πολιτική» την παραχώρηση από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο δήμο Αστυπάλαιας ενώ οι πραγματικές προθέσεις τους για το περιβάλλον βρίσκονται τόσο στην πρόταση «Ελλάδα 2» για το Ταμείο Ανάκαμψης (κατάλογος μεγάλων έργων για λίγες, μεγάλες επιχειρήσεις) όσο και στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισαν πέρσι.

Από την άλλη χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα και συνομιλητές του φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργάνωσε χθες στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου, μια σπουδαία εκδήλωση, που «σφραγίζει» την οικολογική κατεύθυνση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Με τίτλο «Ελλάδα + Περιβάλλον», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τις προτάσεις του για το Περιβάλλον, την Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής ως «μάχη υπαρξιακή για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί και απαιτεί όχι απλά μεταρρυθμίσεις, αλλά μια επανάσταση». Ο ίδιος δεσμεύτηκε για την θέσπιση Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Πράσινη Μετάβαση, «με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών και κοινωνικών υπουργείων”. Υπογράμμισε την ανάγκη «να διαλύσουμε στην πράξη το μύθο ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τροχοπέδη της ανάπτυξης, στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο». Άσκησε δριμεία κριτική στον Κ. Μητσοτάκη που έχει φτιάξει ένα «κράτος που θυσιάζει τον φυσικό του πλούτο για χάρη επιχειρηματικών συμφερόντων, ξηλώνει την περιβαλλοντική νομοθεσία, αντιμετωπίζει την προστασία της φύσης, ως τροχοπέδη της ανάπτυξης».

Μια σημαντική εκδήλωση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε τη διαφορά περιγράφοντας με σαφήνεια τα βήματα της δίκαιης πράσινης μετάβασης σε ένα ασφαλή περιβαλλοντικά κόσμο.

Αρθρογράφος