Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γκολ από τη Σπούτνικ στην κυβέρνηση του... πινγκ πονγκ!

Γκολ από τη Σπούτνικ στην κυβέρνηση του... πινγκ πονγκ!

Επικό καρφί από τη ρωσική εταιρεία του εμβολίου Sputnik V στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου, η «σφαλιάρα» καταγράφηκε. 

Η ρωσική εταιρεία, με ανάρτησή της με αφορμή άρθρο του ιστότοπου euractiv, για την κόντρα την περασμένη Παρασκευή, Μητσοτάκη - Τσίπρα, όταν ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον είχε ρωτήσει:  «Εισηγείστε να πάρουμε εμβόλια από τη Ρωσία, κ. Τσίπρα; Πείτε το». Προσθέτοντας μάλιστα ότι και να ήθελε η Ελλάδα να πάρει ρωσικά εμβόλια, δεν θα μπορούσε να βρει αρκετά για να προχωρήσει γρηγορότερα ο ρυθμός του εμβολιασμού. Σε αυτή την αποστροφή απάντησε η ρωσική εταιρεία: «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στον Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!».

Η άμεση αντίδραση της ρωσικής εταιρείας, σε συνδυασμό με τις εκκλήσεις Τσίπρα για την προμήθεια όσο το δυνατόν περισσότερων εμβολίων από πολλές πηγές, εκθέτει ανεπανόρθωτα προσωπικά τον Πρωθυπουργό και συνολικά την κυβέρνηση, που είναι φανερό ότι έχουν επενδύσει στα αμφιβόλου αξιοπιστίας... self test ενώ δεν σκοπεύουν να πάρουν καμία πρωτοβουλία για προμήθεια περισσότερων εμβολίων, φοβούμενοι, όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, «φοβερή πολιτική κρίση», φέρνοντας το παράδειγμα του Σλοβάκου ομολόγου του που αναγκάστηκε πρόσφατα να παραιτηθεί. Φάνηκε δηλαδή ότι ο κ. Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό του μέλλον παρά για την υγεία των συμπολιτών του. Η απάντηση της Sputnik το επιβεβαιώνει, εκθέτοντάς τον και φέρνοντας στο προσκήνιο την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης που υπουργοί της (Αυγενάκης και Κεραμέως) όταν η κοινωνία στενάζει από την πανδημία, παίζουν ανέμελα πινγκ πονγκ και το αναρτούν μάλιστα. Με τα εμβόλια θα ασχολούμαστε τώρα;

Αρθρογράφος