Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεννήματα - Λοβέρδος: Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα…

Γεννήματα - Λοβέρδος: Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα…

Του Χρήστου Κυμπιζή από την Κυριακάτικη Kontranews

• Ξεκίνησαν τα αλληλοκαρφώματα

• Τι λένε τα πηγαδάκια της Χαριλάου Τρικούπη

• Η τοποθέτηση Σκανδαλίδη που με δύο λόγια, αποκάλυψε πολλά…

Ξεκίνησαν τα όργανα στο Κίνημα Αλλαγής. Όχι ότι η κατάσταση ήταν καλύτερη πιο πριν, αλλά επισήμως πλέον το κόμμα κινείται σε ρυθμούς … εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, μετά το μανιφέστο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρώην υπουργός, άφησε αιχμές για τη στρατηγική της Φώφης Γεννηματά κάνοντας λόγο για «ετεροπροσδιορισμούς» στο πολιτικό της αφήγημα «από τους οποίους», όπως είπε, «το κόμμα υποφέρει». Ο ίδιος άσκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία για τα χαμηλά ποσοστά και δεσμεύθηκε πως θα τα τριπλασιάσει. Άκρως αισιόδοξες φιλοδοξίες και μη ρεαλιστικοί στόχοι με βάση τα δεδομένα, αλλά όλα αυτά …δικαιολογούνται σε μια τέτοια κούρσα για την προεδρία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων, πως θα επαναφέρει το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως η ΝΔ είναι ο «ιδεολογικός αντίπαλος» του κόμματος, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον «υπαρξιακό αντίπαλο…»

Καρφιά από τη Φώφη

Μιλώντας στον Real fm, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά όποιος φέρνει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης και συναρτά τις εξελίξεις μοναχά με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες». Μια δήλωση - απάντηση που φανέρωσε με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα μεταξύ των δύο…

Η ίδια συμπλήρωσε πως αισθάνεται ότι στο κόμμα της την αγαπούν: «Έχουμε χτίσει ισχυρούς δεσμούς, γιατί ξέρουν ότι ήμουν πάντα παρούσα στα δύσκολα, στέκομαι δίπλα σε κάθε στέλεχος και βάζω πάνω από την παράταξη, την προοπτική του τόπου και το εθνικό συμφέρον».

Η αντιδεξιά πτέρυγα κατά Λοβέρδου

Όπως μαθαίνουμε, οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ δεν έχουν να κάνουν απλώς με δύο πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία ενός κόμματος. Άπαντες θεωρούν πως εν πολλοίς κρίνεται η φυσιογνωμία και το μέλλον του Κινήματος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν (όχι απαραίτητα μόνο από τον στενό κύκλο της Γεννήματα) πως ο Ανδρέας Λοβέρδος πιθανόν να μετατρέψει το κόμμα σε παρακλάδι της ΝΔ. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι “η δεξιά είναι ο ιστορικός αντίπαλός μας και η αριστερά ο εν δυνάμει σύμμαχός μας”. Πώς μπορεί ο Λοβέρδος να λέει πως ο υπαρξιακός αντίπαλος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;» λένε στην Κυριακάτικη Kontranews στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία δεν είναι απαραίτητα υπέρ της σύμπλευσης ή της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Βαρύ το κλίμα

Την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η Φώφη Γεννήματα αφού άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, σημείωσε πως «κάνουν λάθος όσοι δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας, αφού βρίσκονται εκτεθειμένοι στα μάτια των στελεχών και εξυπηρετούν τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν θέλουν το καλό της παράταξης». «Μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργεια μας σε πασαρέλα προαναγγελιών» πρόσθεσε με νόημα…

Στόχος η αυτόνομη πορεία, αλλά…

Στο Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος. Όμως στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται… Την Παρασκευή, ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής, θα είναι το βαρόμετρο των επόμενων εκλογών! «Θα είμαστε αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα» σημείωσε χαρακτηριστικά… Και αφού φαίνεται πως είναι αδύνατο το ΚΙΝΑΛ να κερδίσει τις εκλογές, φανερώνεται πως ό,τι και να λένε δημοσίως, στη Χαριλάου Τρικούπη πάντα θα σκέφτονται την πιθανότητα συγκυβέρνησης….

Αρθρογράφος