Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ένα φέσι μα τι γαλάζιο φέσι!

Ένα φέσι μα τι γαλάζιο φέσι!

Της Ελένης Τσερεζόλε

Την ώρα που η κυβέρνηση διαλύει κυριολεκτικά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, την ώρα που ποινικοποιεί την απεργία, υπονομεύει τον συνδικαλισμό, καταργεί το 8ωρο, εισαγάγει τις απλήρωτες υπερωρίες, το ίδιο το κυβερνητικό κόμμα εμφανίζεται να έχει φεσώσει το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες φορολογούμενους ούτε λίγο ούτε πολύ, με 342 εκατομμύρια ευρώ! Απογειώνοντας μάλιστα το ποσό από τα 216 εκατομμύρια ευρώ!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η πανικόβλητη αντίδραση του βουλευτή (και πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου)της ΝΔ, Θοδωρή Ρουσσόπουλου χθες στο OPEN, απέναντι στον βουλευτή και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Χαρίτση, όταν άρχισε να μιλά σαν να μην επρόκειτο για κόμμα εξουσίας αλλά κάποιος απλός πολίτης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις τράπεζες και στα υψηλά επιτόκια. Βρέθηκε όμως μπροστά στην καταλυτική απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που, αφού θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν χρωστά απολύτως τίποτα, επεσήμανε ότι Μητσοτάκης και ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό αφού έφτασαν να έχουν δανεισμό 343 εκατομμύρια ευρώ με αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος τη στιγμή που εμφανίζουν περισσότερα έσοδα!

Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τη δοκιμαζόμενη κοινωνία και μόνο το γεγονός, ή, ορθότερα, η ομολογία της ΝΔ ότι ετησίως οι τόκοι των χρεών της αυξάνονται γεωμετρικά, ξεπερνώντας πλέον σε ετήσια βάση τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί αυτό στην ουσία σημαίνει ότι δεν πρόκειται να τα ξεπληρώσει ποτέ, «παρά μόνο ίσως σε είδος με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις τους τραπεζίτες, αφού λογιστικά τα χρέη θα διογκώνονται επ’ αόριστον», όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας το... σούπερ γαλάζιο φέσι στην κοινωνία! Από μία αλαζονική ΝΔ που δεν πρόκειται ούτε να απολογηθεί ούτε και να... επιστρέψει ποτέ τα χρωστούμενα. Ένα φέσι μα τι φέσι; Βαθύ γαλάζιο...

Αρθρογράφος