Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έγκλημα εκ προμελέτης κατά των νέων

Έγκλημα εκ προμελέτης κατά των νέων

«Έγκλημα εκ προμελέτης», χαρακτήρισε τον αποκλεισμό «των χιλιάδων υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές», ο Αλέξης Τσίπρας χθες από το βήμα της Βουλής, όπου έκανε μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση, με αφορμή το νέο, αντι-οικολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στη σκληρή κριτική του, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρομοίασε τα μέλη της κυβέρνησης «τους μεγαλύτερους ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα», καθώς «σπρώχνουν» στα ιδιωτικά κολέγια τα 20.000 παιδιά που απέκλεισαν, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, από τα δημόσια πανεπιστήμια! 

«Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έμεινε στη θεωρία. Έφερε το συγκεκριμένο παράδειγμα αριστούχου μαθητή, ο οποίος σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε, αν και συγκέντρωσε συνολικά 20.988 μόρια δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική, και κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να μην εφαρμόσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Την έκκληση δεν εισάκουσε η υπουργός Παιδείας («Ηρώδη» την είχε χαρακτηρίσει ο Α. Τσίπρας), η οποία, αντί να απαντήσει στην τεκμηριωμένη κριτική του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιδόθηκε σε μη απαντήσεις που όμως έβριθαν αξιολογικών κρίσεων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. 

Στην Ν. Κεραμέως απάντησε καταλυτικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Είμαι πεπεισμένος ότι η δημόσια παιδεία κινδυνεύει στα χέρια αυτής της υπουργού Παιδείας». Το θέμα είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί της υπουργού και δεν πρόκειται να αφήσει τους 30.000 μαθητές να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά, όπως πέρσι, έτσι ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα πανεπιστήμια. Όχι από προσωπικό γινάτι αλλά γιατί αυτή η αδιαλλαξία εκφράζει απολύτως την ταξική φιλοσοφία αφενός συρρίκνωσης των δημόσιων ΑΕΙ και τη γιγάντωση των ιδιωτικών κολεγίων, που, διόλου τυχαία, οι ιδιοκτήτες τους στηρίζουν ΝΔ...

Αρθρογράφος